Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Három óriási fogást jelentett be a Benfica – HIVATALOS

Jorge Jesus kispadra való visszatérésével új impulzusok érték a portugál bajnoki trónját elveszítő Benfica csapatát, amely most már a játékospiacon is komoly erősítéseket hajtott végre…

A Benfica együttese a péntek esti órákban három, már sejthető igazolást jelentett be: közülük talán a legnagyobb név a Tottenham csapatát lejáró szerződését követően elhagyó belga hátvéd, Jan Vertonghen, de óriási jövő állhat még a 24 esztendős brazil szélső, Everton és a vele egykorú német csatár, Luca Waldschmidt előtt is.

A 33 esztendős belga válogatott védő egészen 2012 óta állt a Spurs alkalmazásában, és több mint 300 tétmérkőzésen viselhette az Észak-londoniak szerelését, a tavaly BL-döntőig menetelő együttesben is alapember volt. Korábbi vezetőszerepe után viszont az aktuális idényben mindössze 19 bajnokin és három BL-mérkőzésen vették számításba, szerződése pedig nem került meghosszabbításra. Vertonghen iránt korábban a Serie A élcsapatai is érdeklődtek, ő azonban a lisszaboniak felé vette az irányt.

Everton a 2019-es szezont 20 góllal fejezte be a brazil élvonalbeli Grémio csapatában, összességében pedig 2014 óta 69 gólt szerzett 274 tétmeccs alatt. A tehetséges játékos 2018-as debütálása óta 14-szer húzhatta magára a brazil válogatott mezét, három alkalommal pedig eredményes is tudott lenni a Selecao színeiben.

Waldschmindt nagyon fiatalon, 2014-ben az Eintracht Frankfurt színeiben debütált a Bundesligában, két évvel később az akkor még élvonalbeli Hamburger SV játékosa lett, mostani állomáshelyén, a Freiburgban ugyancsak két évet töltött. Sallai Roland csapattársaként az elmúlt két német bajnoki idényben együttesen 14 találat fűződött a nevéhez, a nemzeti csapatban eddig három fellépést vállalt.

A portugál sajtó várakozásai szerint még nincs vége a sztárfogásoknak a Sasoknál, hiszen a szabadon igazolható Edinson Cavani aláíratására is készülnek.