Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: az MU-t legyőzve ismét döntős a Sevilla – videóval

Az Európa-liga Németországban lejátszott egymérkőzéses elődöntőjében a Sevilla a Manchester Uniteddel találkozott. Bár az angolok megszerezték a vezetést, a Sevilla nem hagyta magát, és nemhogy csak kiegyenlített, de a vezetést is megszerezte a hajrában, amellyel kiharcolta, hogy 2016 után ismét bejusson az Európa-liga döntőjébe. 

Jól kezdett az MU, és már a 7. percben egy hatalmas helyzetük maradt ki: Martial kényszerítőzött Rashforddal a 16-oson belül, míg végül az angol támadó lőtt, de Bono nagy bravúrral útját állta a labdának. A kipattanó Fred elé került, aki aztán kisodródva az oldalhálóba lőtt. Két perccel később Diego Carlos a tizenhatoson belül odacsúszott az éppen lőni készülő Rashfordnak, ami miatt a Unitednek büntetőt ítéltek. Nem meglepő módon Bruno Fernandes állt oda a tizenegyesponthoz, a labdát pedig higgadtan a léc alá emelte. A 12. percben a Sevillánál is volt egy gyanús esett, amikor Fred védekezett keményebben Reguilónnal szemben a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt semmit. A spanyolok kezdték átvenni az irányítást, és a 15. percben Suso ugratta ki Ocampost, aki éles szögből a rövid felsőt vette célba, De Gea kiütötte a labdát. Az egyenlítés végül a 26. percben érkezett: Ocampos adta be a szélről a labdát Reguilónnak, aki tökéletesen játszotta meg az érkező Susót, a spanyol csatár pedig a kapu jobb oldalába lőtt. A játékrész végéig azért még volt helyzete az MU-nak, mint például Martial 15 méteres bombája, ami végül a felsőléc felett szállt el, vagy amikor a hosszabbításban Bruno Fernandes nagyjából 20 méterről próbálkozott, és Bonónak kellett kiszedni a bal felsőbe tartó labdát.

A második félidő is egy hatalmas United-helyzettel kezdődött, amikor Greenwood lőtt Fernandes indítása után, de Bono bravúrral védte lábbal a próbálkozást. Az angolok akár a továbbjutást is eldönthették volna, hiszen berendezkedtek a spanyolok kapuja elé, de Bono mindent kivédett, ahogy Martial elképesztő helyzetét is az 53. percben, szintén lábbal. Ezeket követően kicsit leült meccs, csak Pogba próbálkozott távolról, illetve Greenwood helyzetét kellett védeni. Aztán a 78. percben meglepetésként vezetést szerzett a Sevilla: Jesus Navas adta be jobbról középre a labdát, majd Luuk de Jong vált le a védőjéről, aki közvetlen közelről a hálóba passzolt. Ezután a United még próbált előremenni a United, de gyengék voltak a próbálkozásaik, és nem jött össze a hosszabbítást érő egyenlítés.

Sevilla – Manchester United: 2-1 (1-1)
Helyszín: Helyszín: RheinEnergieStadion (Köln) Vezette: Felix Brych (német)
Gólszerzők: Suso (26.), de Jong (78.) ill. Fernandes (9. – büntetőből)
Sárga lap: Diego Carlos (22.), Munir (87.) ill. Williams (17.), Rashford (67.), Maguire (86.)
Kiállítás: – ill. –

Sevilla: Bono; Jesus Navas, Kounde, Diego Carlos, Reguilon; Banega, Fernando, Jordan (Gudelj, 87.); Suso (Vazquez, 75.), En-Nesyri (de Jong, 56.), Ocampos (Munir, 56.). Vezetőedző: Julen Lopetegui

Manchester United: De Gea; Wan-Bissaka (Fosu-Mensah, 87.), Lindelof, Maguire, Williams (James, 87.); Fred, Pogba; Greenwood (Ighalo, 90+3.), Fernandes, Rashford (Mata, 87.); Martial. Vezetőedző: Ole Gunnar Solskjaer