Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a La Liga 2020-2021-es idényének menetrendje

A spanyol bajnokság (La Liga) vezetősége a minap hivatalosan is bejelentette a következő, 2020-2021-es szezon versenynaptárát…

A spanyol bajnokság (La Liga) új idényének rajtjára már igazán nem kell sokat várnunk, hiszen az első forduló mérkőzéseit a szeptember 12-13-i hétvégére tervezik. Ugyanakkor a Marca információi szerint a nemzetközi kupasorozatok augusztusi hajrájában még érdekelt spanyol csapatok csak a második, vagy a harmadik fordulóban játsszák első mérkőzéseiket az új szezonban.

Egyelőre 19 csapat neve ismert a jövő évi mezőnyben, hiszen a héten rendezik az Elche és a Girona részvételével a másodosztályú rájátszás döntőjét. Az oda-visszavágós párharc győztese szintén feljut az első osztályba, és ugyancsak később, a harmadik körben kezdi a küzdelmeket.

Az aktuális tervek szerint december végéig lesznek zárt kapusak a mérkőzések, teljes forduló lesz december 23-án és december 30-án a remények szerint már nézők előtt, és nagyjából ekkor rendeznék majd meg a Király-kupa elmúlt kiírásának fináléját az Athletic Club és a Real Sociedad között. (Mint ismeretes, a két baszk ellenlábas megállapodott egymással, hogy mindenképpen nézők előtt akarják lejátszani a kupadöntőt, ezért halasztották későbbi időpontra.)

A 2020-2021-es Király-kupa-döntőt április 17-re tervezik, a Bajnokok Ligája döntője pedig a várakozások szerint majd május 29-én lesz.