Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA Ifjúsági Liga: a Real, az Ajax és a Salzburg is ott a négy között

A járványügyi szünet után Svájcban ér véget egy minitorna keretein belül az Ifi BL, ahol a negyeddöntők után már csak négy csapat van versenyben a trófeáért.

A Midjylland és az Ajax mérkőzésével kezdődött a program még kedd délután. Mint kiderült, elég egyoldalú párharc volt ez, ugyanis a John Heitinga által vezetett holland együttes fölényes sikert aratott. Az izgalmak hiánya azonban nem okozott gondot, hiszen az Ajax tetszetős focival rukkolt elő és szemkápráztató gólokat szerzett. Az első félidő vége felé például Rasmussen gólja is ilyen volt, de külön kiemelendő a csereként beállt Ideho találata, aki távolról, a kapus fölött pöckölte át a labdát – álomgól.

Igazi rangadó volt viszont a Dinamo Zagreb és a Benfica meccse, két utánpótlás-nagyhatalommal. A horvátok kezdtek jobban. A 16. percben egy szép kiugratás után meg is szerezték a vezetést – az első játékrész nagy részében főleg ők irányították a játékot. A szünethez közeledve azonban a Benfica is egyre inkább kezdett rátalálni a ritmusra és ezt jelezte Araujo egyenlítő találata is. A második félidőben azonban a portugálok taroltak: Goncalo Ramos duplájával beállították a 3-1-es végeredményt, a mezőnyben pedig teljesen lefocizták ellenfelüket a pályáról. A horvátok ezt nem viselték jól, ennek köszönhető az utolsó percekben összeszedett két piros lap is.

Szerdán rendezték a legszorosabb, legőrültebb negyeddöntőt. Sejteni lehetett, hogy a Salzburg és a Lyon párharca komoly derbit tartogat, de ennyi fordulatra egyszerűen nem lehetett számítani. A 13. percben büntetőt kapott a francia csapat, amit a vonalról folyton elmozduló kapus miatt háromszor ismételhettek meg – mind a három alkalommal védett a kapus, így maradt a 0-0. Soumare a 30. percben aztán megszerezte a vezetést a Lyonnak; 10 perccel később pedig Okoh válaszolt egy szöglet után. Sőt, még a szünet előtt fordított is a Salzburg, a lendület pedig kitartott a következő játékrész elejéig is. Adamu mesterhármast szerzett az osztrákoknál, 4-1-es állásnál pedig elkönyvelhettük, hogy eldőlt a meccs. A Lyon azonban felállt a padlóról. Kihagytak 2-3 döbbenetesen nagy ziccert, majd Da Silva és Wissa góljaival feljöttek 4-3-ra. A sok kihagyott helyzet azonban már nem fért bele nekik, így el kellett búcsúzniuk a negyeddöntőben. A Salzburgiaknál a magyar Major Sámuel csereként beállva közel 20 percet volt a pályán.

A legjobban cseng párosítás maradt a végére. Az Inter és a Real Madrid randevúja azonban már kevésbé volt látványos és izgalmas, mint a korábbi összecsapások. Az első félidőben nem találták egymáson a fogást a felek. Az olaszok irányították főleg a játékot, de a 0-0 jól tükrözte a játék képét. Az 58. percben aztán emberelőnybe került a spanyol csapat és ez lendületet adott nekik. Raul vezetésével így egyoldalúvá tették a második felvonást és végül 3-0-ra nyertek.

Erdemények:

Midjylland – Ajax 1-3
G.: Rasmussen (38.), Hansen (53.), Reiziger (74. – öngól), Ideho (77.)

Dinamo Zagreb – Benfica 1-3
G.: Karrica (16.), Araujo (37.), Goncalo Ramos (53., 59.)

RB Salzburg – Olympique Lyon 4-3
G.: Soumare (30.), Okoh (40.), Adamu (45+1., 54., 55.), Da Silva (71.), Wissa (78.)

Inter – Real Madrid 0-3
G.: Marvin Park (64.), Gutierrez (76. – büntető), Morante (83.)

Az elődöntők párosításai:

2020. 08. 22. 15:00, Ajax – Benfica
2020. 08. 22. 18:00, RB Salzburg – Real Madrid

A mérkőzések élőben nyomonkövethetők az uefa.tv-n.