Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa Liga: A Sevilla ismét legyőzhetetlennek bizonyult!-videóval

A Kölnben rendezett Európa Liga döntőben az Inter és a Sevilla csapott össze. A spanyol gárda eddig akárhányszor bejutott a fináléba, mindig megnyerte a második számú európai kupasorozatot. Ez a sorminta most sem változott, hiszen 3-2-re legyőzték olasz ellenfelüket.

Nagyon gyorsan megszerezte a vezetést az Inter. A Sevilla előtt adódott nagy lehetőség Handanovic bizonytalansága miatt, de az olaszok kontrát tudtak indítani. Lukaku lefutotta Diego Carlost, aki csak lerántani tudta őt a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt a belga magabiztosan értékesítette, 0-1! Nagyon gyorsan jött a Sevilla válasza. A 12. minutumban egy hosszú labdajáratás után Navas beadására érkezett de Jong, aki mattolta Handanovicot, 1-1! Az egyenlítést követően a spanyolok átvették az irányítást, aminek újabb gól lett a következménye. Egy szabadrúgást követően Banega beadásából ismét de Jong volt eredményes, 2-1! Az Inter válasza sem váratott sokáig magára. A milánóiak is pontrúgást végezhettek el, amire Godin csapott le és egyenlített, 2-2! A hosszabbításban még Ocampos fejelhetett kapura egy újabb rögzített szituáció után, de Handanovic ezt hárítani tudta.

A második játékrészben az Inter előtt adódott az első nagy helyzet, de Gagliardini lövését blokkolni tudta Diego Carlos. A 65. percben Lukaku alakított ki nagy ziccert, viszont Bounou lábbal hárítani tudott. Ebben a félidőben jóval kevesebb helyzet volt, a Sevilla azonban így is megszerezte a vezetést. Újabb szabadrúgást végezhettek el a spanyolok, a felpattanó labdát Diego Carlos ollózta kapura, ami elkerülte volna Handanovic portáját, de Lukaku beleért és így a hálóban kötött ki a labda, 3-2! A 82. percben hatalmas kavarodás alakult ki a Sevilla kapuja előtt, Koundénak a gólvonalról kellett mentenie. A ráadásban még Bounou bravúrjára volt szüksége a Sevillának, hogy Candreva ne tudjon egyenlíteni. Az Inter ezt követően már nem tudott veszélyeztetni, így a Sevilla a 6. EL döntőjét is sikerrel abszolválta!

Sevilla – Inter 3-2 (2-2)
Helyszín:
RheinEnergie Stadion Vezette: Danny Makkelie
Gólszerzők:
de Jong (12. 33.), D. Carlos (74.) ill. Lukaku (5. büntető), Godin (36.)
Sárga:
D. Carlos (4.), Banega (45.), ill. Conte (18.), Barella (41.), Bastoni (55.), Gagliardini (73.)
Kiállítás: -ill.-

Sevilla: Bounou – Reguilón, D. Carlos (Gudelj 86.), Koundé, Jesús Navas – Banega, Fernando, Jordán – Suso (Vazquez 77.), de Jong (En-Nesyri 85.), Ocampos (Munir 70.) Vezetőedző: Julen Lopetegui

Inter: Handanovic – Bastoni, de Vrij, Godin (Candreva 90.) – Young, Gagliardini (Eriksen 78.), Brozovic, Barella, D’Ambrosio (Moses 78.) – Martinez (Sánchez 78.), Lukaku Vezetőedző: Antonio Conte

A mérkőzés összefoglalója: