Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: Arteta egy legendával erősítené meg a szakmai stábot

Tavaly a szezon közben vette át a csapatot Arteta és habár a javulás látványos volt, sok szempontból még nem voltak adottak számára a körülmények a megfelelő munkához. Egy új asszisztens lehet a következő lépés ebbe az irányba.

Szedett-vedett keret, ügyeskedő klubvezetők – komoly ellenszélben is tudott reményt keltő eredményeket és játékot mutatni Mikel Arteta az Arsenal élén az első hónapokban. Az eddig asszisztensként a keze alá dolgozó Freddie Ljumberg azonban távozik, így kell egy helyettes. A Sun szerint meg is van a baszk tréner kiszemeltje erre a pozícióra.

Először korábbi játékostársát, Santi Cazorlát kérte volna fel Arteta erre a pozícióra, ám a spanyol Katarba szerződött, hogy jó pénzért ott vezesse le a nem akármilyen karrierjét. Más jelöltet kellett találni, de úgy tűnik sikerült megtalálni a legideálisabbat mind közül.

Dennis Bergkamp, a klub legendája érkezhet majd vissza a klubhoz. A holland szakember, aki csatárként 11 éven át szórta a gólokat, rendelkezik már ilyen tapasztalattal. 2008-ban és 2017-ben is dolgozott már ilyen munkakörben az Ajaxnál – a kettő között pedig az ificsapatnál vette ki a részét a feladatokból. Jelenleg Hollandiában az Almere City U21-es együttesénél asszisztenskedik, de szívesen váltana az Arsenal hívására. Nem rég egy interjúban adott jelet arra vonatkozóan, hogy érdeklődik Arteta projektje iránt és szívesen dolgozna is vele akár. A szurkolók vélhetően szintén örülnének a jelenlétének a csapat körül.