Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: simán kiesett a Besiktas a PAOK ellen

A Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulója két mérkőzéssel vette kezdetét kedd este, a továbbjutás szokásos módon ezen az egy meccsen dőlt el…

A görög második PAOK csapata a török harmadik helyezett Besiktas együttesét a vártnál simábban ejtette ki 3-1-re, miután már az első félóra alatt három gólt szerzett a duplázó tinédzser, Christos Tzolis vezérletével. Az isztambuliak a szünet előtt szépítettek, a szalonkii gárda pedig még kihagyott egy büntetőt, így már az első 45 perben kialakult a viszonylag sima végeredmény. A második játékrészben a törökök hiába igyekeztek a felzárkózásért, nem tudtak újabb gólt bevinni, így búcsúztak a BL-álmoktól.

PAOK (görög) – Besiktas (török) 3-1 (3-1)
Gólszerzők: Tzolis (7., 24.), Pelkas (30.), ill. Larin (37.)

Az esélyesebb Crvena zvezda viszont alaposan megszenvedett a parázs albán-szerb csatározásban az FK Tirana ellen, végül a favorit 1-0-s idegenbeli sikerrel jutott tovább. A házigazda előtt több gólszerzési lehetőség is adódott 0-0-nál, ám egy óra elteltével a belgrádiak a portugál Tomane szöglet utáni fejes góljával ünnepelhették a sikert.

FK Tirana (albán) – Crvena zvezda (szerb) 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Tomane (62.)

A szerdai napon újabb 11 BL-selejtezőpárharcot vívnak, köztük szerda este 20:45-től a Celtic – Ferencváros mérkőzésre kerül sor, melyet az M4 Sport fog élőben közvetíteni.