Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-selejtező: büntetőpárbaj után jutott tovább a Fehérvár – videóval

Az Európa-liga selejtezőjének első körében a magyar csapatok közül a MOL Fehérvár FC az ír Bohemianst fogadta a Sóstói stadionban. Az első félidőből még 1-1-es döntetlennel fordultak rá a második játékrészre a csapatok, de a sok technikai hibának is köszönhetően a hosszabbítás végéig sem találtak be még egyszer. Ez azt is jelentette, hogy büntetőpárbaj következik, amely végén végül a Vidi örülhetett, ami így a második körben folytathatja a selejtezőt. 



A játék képét tekintve a Vidi játszott fölényben az első félidőben, és már a mérkőzés elején helyzete volt a magyar csapatnak, amikor Evandro próbálkozásába Buckley lépett bele, a labda viszont Nikolics elé pattant, de most Lyons blokkolt. A Fehérvár több támadást vezetett, ám a vezetést mégis az írek szerezték meg a 22. percben. Twardek adta be középre a labdát, amit Ward lőtt kapura, és a balra elvetődő Kovácsik csak a bal alsóba tudta ütni a labdát. Nem hagyta ezt annyiban a magyar csapat, és amíg a 29. percben Petrjak beadását még kitolta a léc alól McGuiness, a 37. percben már a kapus sem tudta megakadályozni az egyenlítést. Lunney a tizenhatoson belül hatalmasat rúgott Fiolába, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Nikolics állt a labda mögé, majd védhetetlenül a bal felső sarokba lőtte azt. A 40. percben Nikolics nagyjából 12 méterről próbálkozott egy visszaszerzett labda után, de hatalmasat mentett a bevetődő Casey. A játékrész végére mindkét csapat rengeteg technikai hibával játszott már.

A második félidőben is megmaradt a Vidi fölénye a játék képét nézve, de továbbra is rengeteget hibáztak a csapatok. Az 55. percben Nego beadását Petrjak a bal alsó mellé fejelte, a 68. percben pedig egy hatalmas helyzet maradt ki, amikor Nikolics jobblábas beadását Petrjak középről, nagyjából tíz méterről az égbe lőtte. Aztán egészen a hajráig állóháborút folytattak a csapatok, és egyik oldalon sem volt helyzet, mintha mindkét csapat teljesen elvesztette volna a lelkesedését. A 83. percben végül a Bohemians veszélyeztetett, amikor Ward három csel után a bal felső sarok mellé lőtt pár centivel. A 90. percben ott lehetett volna a meccslabda a Fehérvárnak, amikor Houri a léc fölé fejelt egy beadást, egy perccel később pedig Evandro nagyjából 12 méterről próbálkozott, de McGuiness jobbra vetődve megfogta a labdát. Így ért véget a második félidő, és következhetett a hosszabbítás.

A 94. percben nagyon közel járt a vezetéshez a Vidi, amikor Petrjak az ötös bal sarka elől kapura lőtt, a labda pedig a lécre pattant. A 101. percben Petrjak zseniális passza után, Hodzic ballal a felsőléc fölé lőtt. A 109. percben becserélték Géresi Krisztiánt is, aki 2017-ben játszott utoljára az első csapatban. Később ő is próbálkozott egy lövéssel a 117. percben, de jócskán felé lőtt. A csapatok a hosszabbításban sem tudtak gólt szerezni, így a tizenegyespárbaj döntött a továbbjutásról.

Az első büntetőt Hodzic kihagyta, míg az íreknél Mandroui belőtte, bár csak a második próbálkozásra az első visszafújása után. A következő körben mindkét csapat belőtte a tizenegyest, ám ezután az írek egymás után kétszer is hibáztak, így az utolsó, ötödik büntető döntött a továbbjutásról, amit Houri belőtt a kapuba, így a Vidi folytathatja a selejtezőt.

MOL Fehérvér FC – Bohemians: 1-1 (1-1) Büntetők után: 4-2
Helyszín: MOL Aréna Sóstó (Székesfehérvár) Vezette: Timotheos Christofi (ciprusi)
Gólszerzők: Nikolics (37. – büntetőből) ill. Ward (22.)
Sárga lap: Nikolics (68.) ill. Lyons (18.), Grant (68.), Finnerty (71.), Buckley (85.)
Kiállítás: – ill. –

MOL Fehérvár FC: Kovácsik, Fiola, Stopira, Rus, Nego, Houri, Alef (Pátkai, 75.), Petrjak (Géresi, 109.), Evandro (Nikolov, 101.), Bamgboye, Nikolics (Hodzic, 74.). Vezetőedző: Márton Gábor

Bohemians: McGuinnes, Lyons, Casey, Cornwall (Finnerty, 71.), Breslin, Buckley (Mandroiu, 109.), Lunney (Levingston, 79.), Twardek, Ward (Devoy, 84.), Grant, Wright. Vezetőedző: Keith Long