Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Máris bejelentkezett egy játékos, Messi mezszámáért

Elég meglepő helyre kerülhet a Lionel Messi által birtokolt legendás mezszám, ha az argentin zseni valóban távozik a klubtól.

Egyelőre nem tudni, hogy Messi valójában távozik-e, de biztos, ami biztos egy csapattársa már jelezte ő szívesen viselné a 10-es mezszámot.

Ez a csapattárs nem más, mint a télen viharos körülmények között szerződtetett, Martin Braithwaite. Az biztos a dán futballista hisz magában, hiszen sokak szerint ősszel már nem is lesz a katalán csapat futballistája.

Minden csapatnál nagy tisztelet övezi ezt a mezszámot, de a Barcelonánál különösen, hiszen Messi előtt a legutóbbi három futballista, aki viselhette ezt a mezszámot: Ronaldinho, Riquelme és Rivaldo, de a távoli múltban is olyan zsenik, mint Kubala László vagy Diego Maradona. Nem akármilyen névsorhoz csatlakozhatna Braithwaite.

Viszont nem a dán futballista lenne az első futballista, aki meglepő örökséget kap a klubjától. Emlékezhetünk a Real Madridnál, Cristiano Ronaldo távozása után egy évre Mariano Diáz örökölte, a korábban Raúl González által is viselt 7-es mezszámot. Aztán tavaly nyáron Eden Hazard érkezésekor, gyorsan oda adták a belgának.