Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vidal: „Messinek segítségre van szüksége”

Arturo Vidal két évvel ezelőtt csatlakozott az FC Barcelona csapatához. A chilei középpályás azóta szinte folyamatosan foglalkoztatva van a távozás gondolatával, bár most kisebb gondja is nagyobb annál a katalánoknak, minthogy az ő jövőjével foglalkozzanak.

Történelmi változások előtt áll az FC Barcelona, ugyanis továbbra is erősen kétséges Lionel Messi maradása. Az argentin zseni végső döntése több társának sorsára is kihatással lehet. Könnyen lehet, hogy Messi távozása a többieket is váltásra ösztönözheti. És akkor lenne csak igazán bajban a Barca, amelynek már így is meglehetősen rövidnek tűnik néha a padja.

Az aktuális helyzettel kapcsolatban nyilatkozott Vidal a mexikói szakíró-youtubernek, Daniel Habifnak:

„A Barcának mindenen változtatnia kell. Egy csapatnak, amely szerintem a világ legjobbja, nem lehet tizenhárom profi játékosa a többi fiatal mellett. Nem azért, mert nem érdemlik meg, hogy ott legyenek. Ebben a csapatban a legjobbaknak kell versenyezniük, és el kell dönteni, hogy kinek kell játszania. Minden csapatnak huszonhárom játékosa van, akik minden nap küzdenek a pozícióért, miközben fejlődnek. Nagyon jó játékosaink vannak. Messi az első számú, aztán a többiek, de segítségre van szüksége, olyan játékosokra van szüksége, akik javítják a csapatot és jobb eredményekre képesek.”

– nyilatkozta a 33 éves játékos, akinek még jövő nyárig érvényes a szerződése.