Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mezszámot váltott a Real Madrid kapusa!

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid együttesének kapusa, Thibaut Courtois mezszámot váltott és mostantól a 13-as helyett az 1-est fogja viselni.

Thibaut Courtois elismerte, hogy a következő szezontól ő lesz a Real Madrid új egyese. A belga hálóőr pályafutása során ez lesz az első alkalom, hogy klubszinten ezt a számot viseli. Korábban a Genknél, az Atletico Madridnál, a Chelseanél vagy épp a Real Madridnál eltöltött eddigi két szezonjában is a 13-as mezszám volt látható a hátán. A játékos az alábbiakat mondta a váltás körülményeiről:

Amikor a Real Madridnál megkérdezték tőlem, hogy nem akarom-e az 1-es mezszámot viselni, akkor nagyon megtisztelve éreztem magam. Ez a szám arra sarkall, hogy még jobb eredményeket érjek el. Komoly szimbolikus értékkel bír ez a szám és ezt minden hálóőrnek ki kell érdemelnie. Korábban a Real Madridnál ezt a számot Iker Casillas, Ricardo Zamora, Bodo Illgner és Francisco Buyo is viselte. Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen személyeket követhetek a világ legjobb klubjában. Nem titok, hogy számomra Casillas a legnagyobb példakép a számos legendás kapus között. Ezzel a mezszámmal a hátamon szeretnék hasonló eredmények elérni, mint ő, és büszkévé akarom tenni a Real Madrid családot.

Courtois a legutóbbi szezonban minden sorozatot figyelembe véve 43 mérkőzésen lépett pályára, amelyekből 21-et kapott gól nélkül hozott le. A bajnoki cím mellett a Zamora-díjat is besöpörhette a belga hálóőr, azaz a spanyol bajnokság legjobb kapusának választották az előző idényben.