Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: Teljesen megérdemelten nyertek az olaszok! – videóval

A Bosznia-Hercegovina elleni 1-1-es döntetlen után Hollandia ellen javíthattak Roberto Mancini tanítványai a Nemzetek Ligája 2. fordulójában. Végül sikerült is begyűjteniük a 3 pontot idegenben az olaszoknak, köszönhetően Barella góljának. Az 1. csoport másik találkozóján a lengyelek hátrányból fordítva nyertek Bosznia-Hercegovina otthonában.

Jóval aktívabban kezdte a mérkőzést az olasz válogatott, amely többször is veszélyeztette az első 20 percben Cillessen kapuját. Előbb Zaniolo, majd Immobile eresztett meg egy veszélyes lövést, de mindkétszer megúszták a hollandok a helyzetet. A 32. minutumban a hazaiak előtt is adódott egy lehetőség Wijnaldum egyéni akciója révén, de Donnarumma hárította a kísérletét. Ezt követően Insigne lövése kerülte el nem sokkal a holland kaput. A félidő végére lecsendesültek a kedélyek, de mégis megszerezte a vezetést Olaszország. Egy kombinatív játékot követően Immobile adta be a labdát, amire Barella érkezett és fejelt a kapuba, 0-1!

A második játékrész is egy komoly olasz lehetőséggel indult, de Insigne lövését nagy bravúrral védte Cillessen. Ezt követően szinte rögtön egyenlíthettek volna a hollandok, viszont van de Beek kísérlete kevéssel a kapu fölé ment. A vendégek a második 45 percben is többnyire az uralták a mérkőzést, a hazaiak nagyon ritkán tudtak helyzetbe kerülni, míg az olaszok szinte akkor dolgoztak ki helyzetet, amikor akartak. Az utolsó 15 percre átengedték a kezdeményezést a hazaiaknak, de Depay ollózásán kívül nem alakult ki komoly lehetőség a hollandok előtt. A hosszabbításban de Jong hibáját követően Kean eldönthette volna a találkozót, de ziccerben fölé lőtte a labdát. Összességében az olaszok teljesen megérdemelten nyertek és átvették a vezetést az 1. csoportban 2 fordulót követően.

Hollandia – Olaszország 0-1 (0-1)
Helyszín:
Johan Crujff Arena Vezette: Felix Brych
Gólszerző:
ill. Barella (45+1.)
Sárga lapok:
Veltman (69.), Wijnaldum (84.), Depay (90+5.) ill. D’Ambrosio (23.), Cristante (84.), Chiellini (88.)
Kiállítás: -ill.-

Hollandia: Cillessen – Aké (L. de Jong 81.), van Dijk, Veltman, Hateboer (Dumfries 70.) – F. de Jong, van de Beek (Bergwijn 57.), de Roon – Promes, Depay, Wijnaldum Szövetségi kapitány: Dwight Lodeweges

Olaszország: Donnarumma – D’Ambrosio, Chiellini, Bonucci, Spinazzola – Locatelli (Cristante 81.), Jorginho, Barella – Zaniolo (Kean 42.), Immobile, Insigne (Chiesa 90.) Szövetségi kapitány: Roberto Mancini

A mérkőzés összefoglalója:

 

Az 1. csoport másik mérkőzésének eredménye:

Bosznia-Hercegovina – Lengyelország 1-2 (1-1)
Helyszín:
Bilino Polje Stadium Vezette: Cüneyt Cakir
Gólszerzők:
Hajradinovic (24. büntető) ill. Glik (45.), Grosicki (67.)

Az A divízió 1. csoportjának állása: