Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: eladta sztárját az Atlanta United – HIVATALOS

Nem egészen két év után továbbadta kétszeres Libertadores-kupagyőztes támadóját, Gonzalo „Pity” Martínezt az Atlanta United. A tavaly januárban 14,5 millió euróért vett argentinban csalódtak georgiaiak, de legalább haszonnal adták tovább.

A huszonhét esztendős Martínez a Huracán nevelése, de legnagyobb sikereit a River Plate mezében érte el. A legendás alakulattal szerzett nevet magának, és ölthette magára így 2018. óta háromszor is az argentin válogatott mezét. Igaz, jelenleg nem tagja az „Albiceleste” keretének.

Martínez ugyan nem nyújtott rossz teljesítményt atlantai karrierje során, de az biztos, hogy nem volt képes pótolni a 2019-ben Newcastle-be igazoló Miguel Almirónt. Pity harmincnyolc MLS-meccsen hét gólt szerzett, illetve kiosztott tizenkét gólpasszt is.

Martínezt tegnap jelentette be, mint friss igazolást, a szaúdi Al-Nassr. A közel-keleti együttes 16,36 millió eurót fizetett érte az Atlantának.

Az argentin szélsőt így búcsúztatták a Unitedtől:

„Szeretnénk köszönetet mondani Pitynek azért, amit az elmúlt két évben a klubért tett. Ő mindig része lesz a csapatunk történetének, mivel alapvető szerepet játszott két trófea elnyerésében 2019-ben.”

– nyilatkozta Carlos Bocanegra, korábbi válogatott kedvenc.