Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: kölcsönadhatják saját nevelésű védőjüket

A következő szezont várhatóan az Evertonnál töltheti majd Fikayo Tomori, a Chelsea 22 éves védője – itt bizonyíthat ismét Lampardnak.

Tomori a Chelsea akadémistájaként tavaly előtt a Derby-nál töltött egy szezont, ahol Frank Lampard volt a csapat edzője. Bizonyított, így amikor a korábbi klublegenda Lampard visszatért a Chelsea-hez, Tomori is felkerült az első kerethez. A szezon első felében meglepően jó teljesítményt nyújtott, így nem is véletlen, hogy hosszabbítottak vele, de még a válogatottba is meghívót kapott.

A szezon második felében viszont valami történt. Februárban játszotta az utolsó meccsét a Chelsea-ben, vagy az újraindulás után egyszer sem számítottak rá. Ráadásul azóta érkezett Thiago Silva is, így még nehezebb lenne Tomori számára kiharcolni a helyet a csapaton belül. Épp ezért várhatóan kölcsönadják majd.

Az ESPN szerint több csapat is szívesen látná, mint a Rennes, vagy a Newcastle. A befutó viszont várhatóan az Everton lesz majd. A liverpooli gárdánál komoly építkezés van most Ancelotti vezetésével, többek között James Rodriguez és Allan is az érkezők között – még meglepetést is okozhat majd ez a gárda. Tomorinak pedig több sansza lehet majd a játékra Mina, Holgate, Keane, vagy Pennington társaságában.