Új csapatához tart a Juventus távozója – sajtóhír

Több megbízható forrás is megerősítette, hogy órákon belül hivatalossá válhat, hogy a Juventus rutinos argentin támadója átigazol az MLS-be…

Andrea Pirlo kinevezése után nem sokkal kiderült, hogy a Juventus csapata jövőben nem számít rutinos Gonzalo Higuaín szolgálataira, és eladósorba helyezte az argentin gólfelelőst. Azonban potenciális vásárló nem volt érte, így a torinói klub szerződést készül bontani vele, hogy a támadó átigazolhasson az MLS-ben szereplő Inter Miami csapatához.

Fabrizio Romano értesülései szerint Pipita a csütörtöki napon már nem edzett a Zebráknál, és az esti órákban elutazott új csapatához, mellyel évi 7.5 millió eurós fizetés mellett két évre szóló megállapodást fog megkötni. Ezáltal a David Beckham által vezetett együttes Blaise Matuidi után rövid időn belül már a második játékost igazolja a torinói klubtól.

A 32 esztendős támadó annak idején az argentin River Plate neveléseként 2007-ben 12 millió euró ellenében igazolt a Real Madridhoz, ahol 2007 és 2013 között 264 fellépés alatt 121 találatot szerzett a “királyi gárda színeiben. Ezt követően lassan Olaszország felé vette az irányt: három szezont töltött a Napoli alkalmazásában, s a 2015-2016-os idényben új Serie A-s rekordot állított fel egy szezon alatti 36 szerzett góljával, majd azon a nyáron az ősi rivális Juventus szolgálatába szegődött 90 millió euró elleében. Első szezonjában szállított 32 találatát nem tudta megismételni a rekordbajnoknál, kölcsönben megfordult az AC Milanban és a Chelsea-ben is, a legutóbbi kiírásban 11 gólig jutott.