Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Koeman győzelemmel mutatkozott be a Barca kispadján – videóval

A szombati napon játszotta le az első felkészülési mérkőzését az edzőváltás és az emlékezetes BL-kiesés óta a Barcelona gárdája, amely végül magabiztos győzelemmel ért véget…

Először lépett pályára az újonnan kinevezett Ronald Koeman irányításával a Barcelona gárdája, amely a Barca B és a női csapat otthonául szolgáló Johan Cruyff Stadion látta vendégül a spanyol harmadosztályban szereplő Gimnastic de Tarragona csapatát.

A katalánok meccskeretébe a távozásra készülő Arturo Vidal és Luis Suárez sem került be, míg Ansu Fati a pénteki edzésen elszenvedett csípősérülése miatt hiányzott. A Blaugrana meglehetősen kísérleti összeállításban, mindkét félidőben különböző 11-gyel játszott, de mindkét csapat felállása 4-2-3-1 volt. Ousmane Dembélé korai találata után az első félidőben Antoine Griezmann, a másodikban pedig Philippe Coutinho egy-egy tizenegyesgólja kellett ahhoz, hogy felülmúlják a harmadik ligás katalán ellenfelet.

Barcelona – Gimnastic de Tarragona 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Dembélé (6.), Griezmann (18. – büntetőből), Coutinho (51. – büntetőből), ill. Bonilla (31.)

Barcelona, 1. félidő: Neto – S. Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba – Busquets, Alená – Pedri, Messi, O. Dembélé – Griezmann.

Barcelona, 2. félidő: Inaki Pena – N. Semedo, R. Araújo, J. Cuenca, Junior – Riqui Puig, F. de Jong – Trincao, Coutinho, Konrad – Braithwaite.