Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Parázs meccsen kapott ki ismételten a PSG!

A Lens elleni vereséghez képest Di Maria és Neymar is hadra fogható volt a PSG-nél, aminek köszönhetően sokkal intenzívebb játékot mutatott be a párizsi sztárcsapat. Ennek ellenére ismét vereséget szenvedtek Thomas Tuchelék egy rendkívül feszült találkozón.

Sokkal lendületesebben, dominánsabban és kreatívabban játszott Thomas Tuchel legénysége a Lens elleni mérkőzéshez képest. A találkozó első 30 percét abszolút uralta a párizsi gárda, a Marseille csak nagyon ritkán tudott átjutni az ellenfél télfelére. Ennek ellenére mégis a vendégek szerezték meg a vezetést. Payet ívelt a kapu elé egy szabadrúgást, amire Thauvin érkezett és lőtt a hálóba, 0-1! A kapott gólt követően a PSG irama visszább esett, a hangsúly inkább a durvaságokra tevődött át, tekintve, hogy a játékvezető 5 sárgát is kiosztott az első félidőben.

A második játékrészben ismét növelte a játék intenzitását a PSG, de az első fél órában csak lesgólig jutottak, amit követően a Marseille is kétszer betalált a párizsiak kapujába, de mindkét találatot érvénytelenítették. A vendégek ezt követően inkább már csak a védekezésre koncentráltak. A találkozó végére teljesen elszabadultak az indulatok, Kurzawa, Neymar és Amavi is egyből pirosat kapott, míg Benedetto és Paredes megkapta a második sárgáját. A mérkőzést végül a Marseille nyerte meg, míg a PSG két bajnoki után 0 ponttal és 0 lőtt góllal áll a francia bajnokságban.

PSG – Marseille 0-1 (0-1)
Helyszín:
Parc des Princes Vezette: Jerome Brisard
Gólszerző:
ill. Thauvin (31’)

A  mérkőzés összefoglalója:

A 3. forduló eredményei:

Péntek:
Bordeaux 0-0 Lyon

Szombat:
Montpellier 3-1 Nice
St. Etienne 2-0 Strasbourg

Vasárnap:
Lille 1-0 Metz
Angers 1-0 Reims
Dijon 0-2 Brest
Lorient 2-3 Lens
Nimes 2-4 Rennes
Monaco 2-1 Nantes

A bajnokság aktuális állása: