Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Juventus és a Roma is közel a kiszemelt támadóhoz – sajtóhír

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy rövidesen az AS Roma támadóját szerezheti meg a jó ideje csatárigazoláson dolgozó Juventus együttese, amennyiben a “Farkasok” pótolni tudják a rutinos gólgyárosukat…

 

Olaszország vezető forrásai úgy tudják, hogy a Juventus rövidesen leigazolhatja a már régóta kiszemelt rutinos támadót, Edin Dzekót az AS Roma együttesétől.

A 34 éves hórihorgas támadó 2015 óta 222 mérkőzés alatt 106 alkalommal talált be az AS Roma színeiben tétmérkőzésen, melyből 78 gólt szerzett a bajnokságban, beleértve azt a 29 találatát, mellyel gólkirály lett a 2016-2017-es kiírásban. Dzeko ugyan már nem fiatal, és egyre több kritikával kell szembenéznie, a “Farkasok” mérsékelten sikerült 2019-2020-as szezonjából is ki tudta venni a részét 16 bajnoki és három nemzetközi kupákban szerzett találattal.

Dzeko leigazolása leginkább attól függ, hogy a “Farkasok” miként tudják helyettesíteni őt. A Sky Sport Italia értesülései szerint a fővárosi klub már mindenben megállapodott Arkadiusz Milik szerződtetéséről a Napoli csapatával, akiért 25+3 millió eurót készülnek fizetni. Ugyanakkor több forrás is kiemeli, hogy a a lengyel támadó még nem állapodott meg a római klubbal.

Miliket 2016-ban az Ajaxtól 32 millió euró ellenében igazolta a Napoli, az olasz klubnál való szerepvállalása elég hányattatottan indult, hiszen rövid időn belül két súlyos térdsérülést is elszenvedett, gyakorlatilag a legutóbbi volt az első teljes szezonja, melyben 35 tétmeccsen 14 találatot szállított. Ennek ellenére klub a hosszútávú terveiben nem szerepel a neve, és idén nyáron értékre szeretnék váltani őt.