Gólerős támadót igazolt a Lazio – HIVATALOS

F. Ádám
F. Ádám
újságíró, 2020 szeptember 15. 18:23

Az olasz bajnokság (Serie A) tavalyi negyedik helyezettje a keddi napon végre hivatalosan is bejelentette a régóta csábított csatár leigazolását…

 

A Lazio együttese hivatalos csatornáin keresztül jelentette be a gólerős koszovói támadó, Vedat Muriqi leigazolását a török Fenerbahce gárdájától. Az újdonsült igazolásért a római egyesület a beszámolók szerint 20 millió eurót fizetett.

A 26 esztendős koszovói válogatott támadó az utolsó négy szezont a török élvonalban töltötte, melyből a legutóbbi két kiírás kiemelkedően sikerült számára, hiszen a 2018-2019-es évadban 17 találatig jutott a Rizespor színeiben, a legutóbbi kiírást pedig 15 találattal fejezte be a patinás isztambuli óriás játékosaként.

Muriqi megszerzése iránt a közelmúltban angol és olasz csapatok is hajlandóságot mutattak, ám az elmúlt hetekben a Lazio tanúsította a legkomolyabb vásárlási szándékot. A rómaiak albán sportigazgatója, Igli Tare nem először igazol a balkáni régióból, ahonnan jelenleg is több meghatározó játékos erősíti a Serie A elmúlt idényében negyedik helyen végző alakulatot. A következő idényben a magát a BL-ben is megmérettető Laziónak mindenképpen szükséges volt mélyíteni a csatársort, mert klasszikus befejező támadó az aranycipős Ciro Immobile mellett egyedül Felipe Caicedo volt eddig a keretben.