Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Ezért nem igazol Luis Suárez a Juvéba? – Sajtóhír

Az olasz bajnokkal szóba hozott uruguayi csatár esetében úgy tűnik kezd körvonalazódni a kép: Luis Suárez nem lesz a Juventus játékosa.

A katalán RAC1 csatorna értesülései szerint a Juve szemszögéből nézve Luis Suárez szerződtetése egy banális ok miatt nem valósul meg: A bürokrácia közbeszól.

A 33 esztendős kiválóság ugyanis nem biztos, hogy időben megkapná az olasz állampolgárságról szóló hivatalos papírjait, így egy újabb EU-n kívüli helyet ‘foglalna el’ a Juve keretében.

Az RAC1 olasz forrásokra hivatkozva állítja, ha mondjuk Suárez csütörtökön sikeres állampolgársági vizsgát is tenne, október 6-a előtt nem érkeznének meg a papírja. Ez azért is fontos, mert ezen a napon kell a csapatoknak véglegesíteniük keretüket a Bajnokok Ligája új idényére (…) Olasz papírok nélkül úgy tűnik, így az uruguayi szerződtetése már a Juve számára sem feltétlenül sürgetőt.

Eközben Barcelonában (…) Miralem Pjanic keddi bemutatásán a katalánok technikai titkára azért elég sejtelmesen fogalmazott, amikor Luis Suárezről és az átigazolásokról kérdezték.

“Suárez ahogy az elmúlt években, most is fontos játékosa a Barcának. Rengeteget adott a klubnak, ahol mindenki nagyra becsüli őt. Az elmúlt idény végi történések miatt most valóban elkezdődött a változás folyamata, új edzővel, új elképzelésekkel. Tiszteletben tarjuk minden játékosunkat, és a szerződéseiket. Október 5-én zárul az átigazolási piac. A legnagyobb tisztelettel minden játékosunk felé, de azt kell mondanom, sok minden történhet még addig.” – Így Ramon Planes.