Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a csoportkör!

Reváns. Ez a szó jellemezte az egész hetet a Ferencváros háza táján. A tavalyi kupabúcsú után, idén mindenféleképpen bizonyítani akartak a ferencvárosi játékosok.

Zseniálisan kezdte a találkozót a Ferencváros. A 2. percben Tokmac beadására Lovrencsics Gergő érkezett és Orsic-et megelőzve a kapuba lőtt 1-0!
Ezután hősiesen védekezett a Fradi, de 23. percben egy szöglet után egyenlítettek a horvátok. A labdát egy Dinamo-játékos ráfejelte a labdát Blazic-ra, ami olyan szerencsétlenül pattant Uzunira, hogy az albán játékos, már elugrani sem tudott a labda elől 1-1!
Amilyen jól kezdődött, olyan rosszul folytatódott a találkozó a magyar csapatnak. 2 perccel az egyenlítő gól után sérülés miatt Loverncsicset le kellett cserélni, Botka Endre állt be a helyére.

A második félidő óvatosabb játékról szólt, mindkét csapat részéről. Kisebb-nagyobb helyzetek adódtak mindkét együttesnek.
Majd a 65. percben Uzuni használt ki egy óriási védelmi hibát. Egy az egyben vihette a labdát Livakovic-ra és 18 méterről ellőtte a horvát válogatott kapus mellett 2-1! Ezzel Uzuni kijavította az öngólját.
A mérkőzés hajrájában a Dinamo játékosai mindent megtettek. A Fradi védelme nagyon hatékonyan működött és többször is lesre állították a horvátokat. A mérkőzés hosszabbításában Dibusz Dénes óriási védése is kellett a győzelemhez.

Ezzel a Ferencváros bejutott a BL-selejtező play-offjába és már biztosan Európa-liga csoportkörös. A Fradi a Qarabag-Molde párharc győzetesével játszik a BL-csoportkörért.

Ferencvárosi TC – Dinamo Zagreb 2-1 (1-1)
Vezette: Tobias Stieler (német) Helyszín: Budapest Groupama Aréna
Gólszerzők: Lovrencsics (2.) ill. Uzuni (23. öngól)