Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: összegyűlt az aláírás Bartomeu ellen

Akár idő előtt távozhat a Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu a posztjáról, mivel összegyűlt a kellő mennyiségű aláírás a bizalmatlansági indítványához. 

Mint ismeretes, hamarosan elnökválasztás lesz a Barcelonánál, a jelenlegi első ember pozíciója pedig egyáltalán nem áll erős lábakon. Az eredeti menetrend szerint erre 2021. március 20-21-én került volna sor, most viszont korántsem biztos, hogy eddig várnának Bartomeu eltávolításával.

A mostani elnök ellenfelei eddig gyűjtötték az aláírásokat a Bartomeu elleni bizalmatlansági indítványhoz, és bár az utóbbi napokban úgy tűnt, nem lesz meg az előírt mennyiség, mert még 24 órával a lezárás előtt több mint kétezer hiányzott, végül egy nagy hajrával elérték a minimális 16 520 aláírást. Itt azonban még nem állnak le, mert rendszeresen előfordul, hogy a szignók egy része érvénytelen.

A katalán Sport értesülései szerint a gyűjtőknek csütörtökön 18 óráig kell átadnia a papírokat a klub illetékeseinek. Ha ez sikerrel jár, és megvan a minimum érvényes aláírás, akkor a Barcelona szavazást ír ki, amelyen ténylegesen dönthetnek arról, hogy távozzon-e Bartomeu. Ha a szavazatok kétharmada az elnök távozása mellett szól, a klub kénytelen eltávolítani a jelenlegi elnököt a pozíciójából, és új választást kiírni.