Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: nem történt meglepetés, kiesett a Honvéd a Malmö ellen

Az Európa-liga selejtezőinek második körében a Kispest a nagy múltú svéd klubbal, a Malmővel küzdhetett meg a továbbjutásért, de a csoda elmaradt.


Az első pillanatoktól kezdve magához ragadta a kezdeményezést a vendég gárda, és bár sokáig úgy tűnt, hogy sokkal esélyesebb ellenfele ellen kibírja az első félidőt kapott gól nélkül a Honvéd, ez nem így lett. Ugyanis a nagy nemzetközi rutinnal rendelkező Ola Toivonen révén megszerezte a vezetést egy nagyon les gyanús góllal a svéd klub a 43. percben (0-1).

A második játékrész elején bátrabban fociztak a hazaiak, ami kicsit meglepte a vendégeket, hosszabb indításokkal próbálkoztak a Kispestiek, ennek következtében Bódog Tamás csapata reménykedhetett egy esetleges egyenlítő találatban. A magyar csapat hiába küzdött, komolyabb lehetőségig nem sikerült eljutnia a Honvédnak, ráadásul a 86. percben végleg eldöntötte a továbbjutás sorsát a Malmö, Berget remek ütempasszát bombázta 15 méterről Traustason a kapuba (0-2). Ezzel a vereséggel a Budapesti gárda búcsúzni kényszerült, a Malmö pedig várhatja a Lokomotiva Zagreb elleni összecsapást.

Honvéd – Malmö 0-2 (0-1)
Játékvezető: A. Papapetrou (görög), Helyszín: Hidegkúti Nándor Stadion (Budapest)
Gólszerzők: ill. O. Toivonen (43′), A. Traustason (86′)