El: nyolcgólos találkozón jutott tovább a Dunaszerdahely

A szlovák bajnokságban hengerlő DAC a cseh ligában szereplő Jablonec ellenében próbálta kivívni a továbbjutást az Európa-liga selejtezőjében.


A dunaszerdahelyiek kezdték jobban a mérkőzést és már a 6. percben Davies kiugratását követően a horvát támadó, Divkovic tudott meglépni védőjétől, majd azt gyönyörűen emelte át a vendégek kapusán, Hanuson, aki beletudott érni a labdába, de menteni már nem volt képes (1-0). A találkozó kiegyenlített volt, a vendégek pedig a 25. minutumban egyenlíteni is tudnak, egy szerencsésen megpattanó lövés kötött ki a DAC kapujában, amelyet a vendégek védője, Jaroslav Zeleny eresztett meg, majd kétszer is irányt változtatott, így vágódott a kapuba (1-1).

A második félidőben a Jablonec felülkerekedett a DAC-on, aminek az eredménye az 57. percben lett meg, ugyanis egy előre vágott labdából Ladra tudott meglépni, majd átemelte a kapus fölött, ami nem vánszorgott volna el a kapuig, de jött Schranz és a hálóba pofozta azt (1-2). Azonban ezúttal a hazaiak tudnak egyenlíteni alig nyolc perccel később, és ismét Divkovic a gólszerző, aki Ramirez ziccerpasszát értékesítette nagyon higgadtan (2-2). A dunaszerdahelyiek öröme viszont nem tarthatott sokáig, ugyanis Kruzliak kezezését követően büntetőhöz jutottak a vendégek, amelyet Schranz értékesített a 72. percben (2-3). A DAC azonban nem adta fel és a 85. percben összejön újra az egyenlítés, kétszer is Kalmár Zsolt próbálkozott lövéssel, ami először lepattant, másodjára pedig kipattant Hanusról, ami a friss igazolás, Nicolaescu elé pattant és kiegyenlít a Moldáv támadó (3-3)!

A hosszabbításban is teljesen kiegyenlített volt a találkozó, a vezetést viszont ezúttal a szomszédaink szerezték meg, az új igazolás, Nicolaescu hatalmas balos bombája kötött ki a bal felsőben a 96. percben (4-3). A 115. percben pedig el is dönti a továbbjutás sorsát a Bernd Storck csapata, Davis lövi az ötödik gólt, a panamai védő gyönyörűen tekerte ki a jobb felső sarkot (5-3). A DAC egy remek találkozón jutott tovább és várja a holnap délutáni sorsolást.

Dunaszerdahely – Jablonec 5-3 (1-1; 3-3)
Játékvezető: M. Di Bello (olasz), Helyszín: MOL Aréna (Dunaszerdahely)
Gólszerzők: Divkovic (6′ 65′), I. Nicolaescu (85′ 96′), E. Davis (115′) ill. J. Zeleny (25′), I. Schranz (57′ 72′ – büntetőből)