Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-selejtező: az AC Milan és a Wolfsburg is könnyen jutott tovább – eredmények

Az Európa-liga selejtező következő körében a 19 és 20 órás mérkőzések befejeztével további csapatok jutottak tovább a következő fordulóba. Történt néhány meglepetés is, ahol az esélyesebb fél esett ki, de a topbajnokságok csapatai könnyen vették az akadályt.

Az első és legfontosabb hír ezekről a mérkőzésekről az, hogy a MOL Fehérvár 1-0-ra legyőzte a máltai Hibernianst, és ezzel még maradt esélye arra, hogy az El főtáblájában szerepelhessen.

A mérkőzések közötti legnagyobb név, az AC Milan könnyen vette az akadályt az ír Shamrock Rovers ellen, és már az első félidőben megszerezte a vezetést Ibrahimovic góljával, majd a második játékrészben Calhanoglu állította be a végeredményt. A Wolfsburg már kétgólos előnyben volt az első félidőben az albán Kukesi csapata ellen, és utána lőtt még kettőt, így végül 4-0-ra intézte el ellenfelét.

A Dinamo Moszkva kikapott a papíron gyengébb grúz Lokomotiv Tbiliszi csapata ellen, ráadásul több góllal, míg a Hapoel Beer Sheva az albán Laci ellen szenvedett, de végül a hajrában először hosszabbításra mentett, majd az utolsó pillanatban egy újabb góllal megnyerte a mérkőzést. A másik grúz csapat, a Dinamo Tbiliszi is ott lesz a következő fordulóban, ők a walesi Connah’s Q.-t győzték le.

A lett Riga FC és a San Marinó-i Tre Fiori mérkőzést az első félidőben félbe kellett szakítani egy hatalmas vihar miatt 0-0-ás állásnál, majd később el is halasztották. Az erős szél lefújta a rigai stadion egyik reflektorát, amit holnapig kell megjavítaniuk, hogy akkor folytassák a mérkőzést.

A mérkőzések eredményei:

Hibernians (máltai) – MOL Fehérvár (magyar): 0-1
Shamrock Rovers (ír) – AC Milan (olasz): 0-2
Kukesi (albán) – Wolfsburg (német): 0-4
Borac Banja Luka (bosnyák) – Rio Ave (portugál): 0-2
Standard Liege (belga) – Bala Town (walesi): 2-0
Laci (albán) – Hapoel Beer Sheva (izraeli): 1-2
Lokomotiv Tbiliszi (grúz) – Dinamo Moszkva (orosz): 2-1
Inter Escaldes (andorrai) – Dundalk (ír): 0-1
Sf.Gheorghe (moldáv) – Partizan (szerb): 0-0 (h.u. 0-1)
Connah’s Q. (walesi) – Dinamo Tbiliszi (grúz): 0-1
CSZKA Szófia (bolgár) – BATE (belorusz): 1-0
Djurgarden (svéd) – Europa FC (gibraltári): 2-1
Maccabi Haifa (izraeli) – K. Almaty (kazah): 2-1
OFI Kréta (görög) – Apollon (ciprusi): 0-1
Arisz (görög) – Kolos Kovalivka (ukrán): 1-2
Piast Gliwice (lengyel) – Hartberg (osztrák): 3-2
Sileks (macedón) – Drita (koszovói): 0-2