Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Koeman még nem ülhet le a Barca kispadjára a hivatalos mérkőzéseken – sajtóhír

Spanyol sajtóinformációk szerint a Barcelona új vezetőedzője, Ronald Koeman még nem ülhet le hivatalos meccseken a katalán együttes kispadjára, mert még nem rendeztek el minden ügyet az előző trénerrel, Quique Setiennel.

Quique Setient még augusztusban menesztette a Barcelona, miután a katalánok 8-2-es vereséget szenvedtek a Bayern München ellen a Bajnokok Ligájában. Az új vezeteőedző Ronald Koeman lett, aki a Cadena COPE spanyol rádiócsatorna szerint még nem lehet ott a hivatalos mérkőzéseken, sőt a spanyol szövetség szerint hivatalosan még nem is a Barcelona edzője.

Az ok az, hogy a katalán együttes vezetősége bár elküldte faxon Setiennek a felmondását, a felek még nem egyeztek meg a szerződés lezárásáról és a végkielégítésről, mivel a kontraktusa még egy évig érvényben lett volna. A hírek szerint a volt edző azt szeretné, hogy a teljes, fennmaradó fizetését fizessék ki neki, amit persze a Barcelona nem akar. Amíg nem rendeződnek a dolgok, és nem zárják le a szerződést, addig Koeman nem lehet ott a mérkőzéseken. 

Ez azért is probléma, mert bár a Barca később kapcsolódik be a La Liga küzdelmeibe, így is csak egy kicsivel több mint egy hetük maradt arra, hogy elsimítsák ezt az akadályt. A katalánok szeptember 27-én kezdenek a spanyol bajnokság 2020/21-es szezonjában a Villarreal ellen.