Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felmosta a gyepet ellenfelével a Bayern München! – videóval

A tavalyi szezonban triplázó Bayern München megkezdte az új Bundesliga idényt. Ellenfele az a Schalke volt, amely a legutóbbi 16 bajnokija egyikét sem tudta megnyerni. Ezen a találkozón a gelsenkircheni alakulatnak esélye sem volt arra, hogy ezt a rossz sorozatot megtörje, ugyanis a Bayern kegyetlenül átgázolt rajtuk.

Veszélyes Schalke lövéssel kezdődött az összecsapás, de nagyjából ez is volt az utolsó említésre méltó vendég próbálkozás. A 4. percben ugyanis megszerezte a vezetést a Bayern München. Gnabry ott folytatta, ahol az előző szezont befejezte, és kegyetlen bombát küldött Fahrmann kapujába, 1-0! Ezt követően Lewandowski is gólt szerezhetett volna, de az egyik védő nagy mentést mutatott be. A 19. percben ismét betaláltak a bajorok. Müller tette vissza lövésre Goretzkának a labdát, aki nem hibázott, 2-0! A 30. minutumhoz érve büntetőhöz jutottak a hazaiak. A tizenegyest a sértett Lewandowski hajtotta végre és nem hibázott, 3-0! Az első játékrészben már nem nőtt tovább a különbség a két fél között, a Schalke örülhetett, hogy csak 3 gólos hátránnyal kellett a szünetre vonulnia.

A második félidőt is ugyanúgy kezdte a Bayern. Egy gyönyörű labdakihozatalt követően Sané és Gnabry közreműködésével megszületett a 4. gól. 1 óra elteltével Gnabry már mesterhármast ünnepelhetett. Sanét ugratták ki, aki ismét előkészített honfitársának, 5-0! Újabb 10 perccel később már meglőtték a 6. gólt is. Lewandowski beadását Müller továbbította a hálóba, 6-0! 1 minutummal később már 7-0 állt az eredményjelzőn. Kimmich ugratta ki Sanét, aki első Bayernes meccsén góllal debütál. A 81. percben Musiala is betalált, 8-0! A 17 esztendős játékos csereként állt be 9 perccel korábban. A végén már nem változott az eredmény, a Bayern ott folytatta, ahol az előző idényt abbahagyta.

Bayern München – Schalke 8-0 (3-0)
Helyszín:
Allianz Arena Vezette: Felix Zwayer
Gólszerzők:
Gnabry (4’, 47’, 59’), Goretzka (19’), Lewandowski (31’-büntető), Müller (70.), Sané (72.), Musiala (81.) ill.-

A mérkőzés összefoglalója:

A 1. forduló további programja:

Szombat:
15:30 Frankfurt – Bielefeld
15:30 Köln – Hoffenheim
15:30 Union Berlin – Augsburg
15:30 Stuttgart – Freiburg (Tv: Sport 2)
15:30 Werder Bremen – Hertha Berlin
18:30 B. Dortmund – B. Mönchengladbach (Tv: Sport 2)

Vasárnap:
15:30 RB Leipzig – Mainz (Tv: Sport 2)
18:00 Wolfsburg – Bayer Leverkusen (Tv: Sport 2)