Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A kluboknak fel kell készülniük a költözésre is!

A La Liga koronavírus-szabályzatának útmutatásaként a csapatoknak arra az helyzetre is elő készülniük kell, hogy a járványügyi-helyzet esetleges elfajulása esetén alternatív helyszínt jelöljenek ki a meccsek lejátszásaként. 

A La Liga nagyon eltökélt azt illetően, hogy a 2020/21-es idényt a tavaszihoz hasonló, hosszú leállás nélkül játsszák le. Éppen emiatt, illetve a világjárványra való tekintettel a csapatoknak meg kell jelölniük egy alternatív helyszínt a hazai meccseik rendezésére.

Mindezt azért fontos, mert ha mondjuk Barcelona vagy Madrid városában ne adj isten, de mégis karanténnal járó komoly korlátozásokat kellene bevezetni, akkor az FC Barcelona vagy a Real Madrid új bázisra költözne.
Amennyiben ezeket a másodlagosan kijelölt helyszíneket is érintenék korlátozások, a La Liga siet a csapatok segítségére, kijelölve újabb központokat.

A liga előírásainak értelmében az első -és másodosztály csapatainak szeptember 18-áig kell megnevezni alternatív otthonukat.

A hírek szerint a Real Madrid Valladolidba költözne; az FC Barcelona Mallorcára; az Atlético Madrid pedig Baszkföldre, miután a Real Sociedaddal kötött egyességet.