Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan Higuaín új csapata – HIVATALOS

A Juventustól való hivatalos szerződésbontásának másnapján máris elkötelezte magát új csapatához a rutinos argentin támadó…

 

A története során az első szezonját az MLS-ben töltő Inter Miami csapata a pénteki napon hivatalos csatornáin keresztül máris világgá kürtölte, hogy szerződtette a rendkívül tapasztalt Gonzalo Higuaínt.

A 32 esztendős támadó annak idején az argentin River Plate neveléseként 2007-ben 12 millió euró ellenében igazolt a Real Madridhoz, ahol 2007 és 2013 között 264 fellépés alatt 121 találatot szerzett a “királyi gárda” színeiben. Ezt követően lassan Olaszország felé vette az irányt: három szezont töltött a Napoli alkalmazásában, s a 2015-2016-os idényben új Serie A-s rekordot állított fel egy szezon alatti 36 szerzett góljával, majd azon a nyáron az ősi rivális Juventus szolgálatába szegődött 90 millió euró ellenében. Első szezonjában szállított 32 találatát nem tudta megismételni a rekordbajnoknál, kölcsönben megfordult az AC Milanban és a Chelsea-ben is, a legutóbbi kiírásban 11 gólig jutott.

A Juventus élén nyáron végbement edzőcsere után azonban teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy az egykori gólkirálynak nem lehet maradása az olasz rekordbajnoknál, így végül rövid időn belül a távozás mezejére lépett.

Ezáltal a David Beckham által vezetett együttes Blaise Matuidi után rövid időn belül már a második játékost igazolta a torinói klubtól.