Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szlovák válogatott támadót igazolt a Ferencváros – HIVATALOS

A Dinamo Zagreb legyőzésével már biztosan valamelyik nemzetközi kupasorozat 2020-2021-es kiírásának főtábláján szereplő Ferencváros tovább erősítette játékoskeretét…

 

A Ferencváros együttese a péntek délutáni órákban erősítette meg, hogy szerződést kötött a szlovák válogatott rutinos szélsőjével, Robert Makkal.

A 29 éves játékos gazdag légióskarriert tudhat már a háta mögött, hiszen 14 éves korától kezdődően a Manchester City akadémiáján pallérozódott. Mak ezt követően 2010 és 2014 között négy esztendőt húzott le a Nürnberg alkalmazásában, ahol fiatal kora ellenére 77 Bundesliga-mérkőzésen jutott szóhoz. Németországból Görögország felé vette az irányt, és két szezon leforgása alatt 80 mérkőzésen 28 gólt szerzett a PAOK soraiban. 2016-ban a Zenit Szentpétervár csapata mintegy 3.5 millió euró ellenében csapott le a játékjogára, azonban hiába állt egészen idén januárig az orosz gárda alkalmazásában, és volt tagja két bajnokcsapatnak, csak epizódszerep jutott neki. Menet közben a 2017-2018-as idényt kölcsönben a PAOK-nál töltötte, és tagja volt a Görög Kupa-győztes csapatnak.

Mak utoljára a török Konyaspor játékosa volt, ám januári átigazolása után március végén a járvány miatt már fel is bontotta szerződését a csapatával, onnantól kezdve egészen mostanáig klub nélküli volt.

A rutinos labdarúgó 2013-ban debütált a szlovák válogatottban, azóta összesen 58-szor szerepelt a nemzeti csapatban, ez idő alatt 12-szer volt eredményes, beleértve a tavalyi, budapesti Eb-selejtezőn szerzett emlékezetes találatát is.