Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: A Dortmund is győzelemmel kezdte a szezont! – videóval

A német bajnokság nyitófordulójában rögtön egy rangadót rendeztek, ráadásul nézők előtt. A tavalyi 2. helyezett Dortmund és a 4. Mönchengladbach csapott össze egymással. A találkozó igen álmoskásan indult, de végül a Dortmund bedarálta ellenfelét.

Erősen előszezon jellegű iramban indult a mérkőzés, az első 30 percben csupán 1 veszélyes Haaland próbálkozást lehetett feljegyezni. Ezt követően Bürkinek kellett egy nagy bravúrt bemutatnia Hofmann kísérleténél. A veszélyes helyzet következtében a Dortmund összeszedte magát és megszerezte a vezetést két 17 éves játékos összjátékából. Bellingham készített elő Reynának, aki kilőtte a hosszú alsót, 1-0! Az első gól után a hazaiak majdnem megszerezték a másodikat is, de Sancho fejesénél a felső léc tetejét találta el a labda.

A második játékrész elején büntetőhöz jutott a Dortmund Bensebaini szabálytalansága után. A tizenegyest magabiztosan értékesítette Haaland, 2-0! A második gólt követően a Dortmund kontrákra rendezkedett be, amely ismét meghozta az eredményét. Egy Gladbach szögletet követően kontrázta le ellenfelét a hazai gárda és Sancho passzából Haaland talált a hálóba, 3-0! A Gladbach próbálkozott a szépítéssel, de nem tudta feltörni a Dortmund védelmét, amely összességében megérdemelten tartotta otthon a 3 pontot.

B. Dortmund – B. Mönchengladbach 3-0 (1-0)
Helyszín: Signal Iduna Park Nézőszám: 9300 Vezette: Felix Brych
Gólszerzők:
Reyna (35’), Haaland (54’-büntető, 77’) ill.-

A mérkőzés összefoglalója:

A 1. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Bayern München 8-0 Schalke

Szombat:
15:30 Frankfurt 1–1 Bielefeld
15:30 Köln 2–3 Hoffenheim
15:30 Union Berlin 1–3 Augsburg
15:30 Stuttgart 2–3 Freiburg
15:30 Werder Bremen 1–4 Hertha Berlin

Vasárnap:
15:30 RB Leipzig – Mainz (Tv: Sport 2)
18:00 Wolfsburg – Bayer Leverkusen (Tv: Sport 2)