MK: biztosan nyert megye II-es ellenfele otthonában a Fradi

A Magyar Kupa hétvégi, 6. fordulójának meccsözöne szombat kora délután a magyar bajnok Ferencváros mérkőzésével indult, a zöld-fehérek a megye II-es Ráckeve otthonába látogattak a 64 közé jutásért…

 

A Ferencváros csapata tartalékos összeállításban is esélyeshez méltóan, 6-1-re legyőzte a Ráckeve VAFC együttesét. A Pest megyei másodosztályú bajnokságban szereplő csapat otthonába mintegy 2 ezer ember látogatott ki a nagy nevű ellenfél tiszteletére, de a zöld-fehérek dolgát érdemben nem tudták megnehezíteni. Az első félidőben Roko Baturina és Katona Bence vette be az egyébként bravúrokat is bemutató Zelei kapuját, majd a második játékrész elején Baturina újabb és Olekszandr Zubkov találatával mindent eldöntött a Fradi, a végeredményt a finisben Varga Roland és Michal Skvarka alakították volna ki, de az utolsó végül a hazaiaké lett, Ognjen Markovics szép cseleket követően talált be.

A mindvégig becsülettel küzdő hazai gárda kispadjára eltiltása miatt nem ülhetett le Szanyó Tibor vezetőedző, helyette a veterán Kenesei Krisztián játékosedzőként a pályáról irányította társait, aki 43 éves kora ellenére még mindig remekül játszott.

Ráckeve VAFC (Pest megyei II.)-Ferencváros 1-6 (0-2)
Gólszerzők: Markovics (86.), ill. Baturina (17., 53.), Katona (32.), Zubkov (56.), Varga R. (81.), Skvarka (82.)

Ferencváros: Bogdán – Csonka, Laidouni, Csontos, Heister – Skvarka, Vécsei – Varga R., Katona B. (Molnár T., 64.), Zubkov – Baturina.

A délután és a holnapi nap folyamán még számtalan mérkőzést fognak rendezni a Magyar Kupában, noha az egyes csapatokat érintő koronavírus-megbetegedések következtében az Iváncsa-Újpest, a Tiszafüred-Putnok, a Lőrinci-Nyíregyháza, a Veszprém-Szeged és a Balassagyarmat-Diósgyőr meccseket egyaránt elhalasztották.