Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hármat kapott, hazai vereséggel nyitott a ManUnited – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság második fordulójának szombati játéknapján a szezont csak most kezdő Manchester United 1–3-ra kikapott a Crystal Palace ellen.

Az egy hét extrapihenővel rendelkező Vörös Ördögök nem túl acélosan kezdték az összecsapást. Olyannyira nem, hogy a vendégek már a 7. percben vezetéshez jutottak, mégpedig egy gyors kontra végén: a 100. Palace-mérkőzésén pályára lépő Jeffrey Schlupp középre tett labdájára Andros Townsend érkezett tökéletesen. A folytatásban a United igyekezett felpörgetni a játékot, de összességében kijelenthető, hogy Roy Hodgsonék kontrái több veszélyt hordoztak magukban – mindenesetre a szünetre maradt a 0–1, köszönhetően a kapusok kiváló teljesítményének.

Ole Gunnar Solskjaer gárdája a második játékrészben sem talált igazán magára, ráadásul a hazaiakat még az ág is húzta: a 74. minutumban büntetőt védő David De Gea lába nem volt a vonalon, így ismétlése került sor, amit az MU egykori játékosa, Wilfried Zaha értékesített. Nem sokkal később érkezett a szépítés, a debütálómeccsén játszó nyári igazolás, Donny van de Beek használta ki az ellenfél védelmének bizonytalanságát. A Palace azonban rövidre zárta a manchesteriek reménykedését, ugyanis a öt perccel a rendes játékidő vége előtt megszerezte a második találatát is, ezzel beállítva a végeredményt – Zaha két meccsen már három gólnál jár.

Az MU a következő fordulóban a Brighton vendége lesz, míg a Crystal Palace a szintén két győzelemmel kezdő Evertont fogadja.

Manchester United – Crystal Palace 1–3 (0-1)
Gólszerzők: Van de Beek (80.), ill. Townsend (7.), Zaha (74. – büntető, 85.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Szombat
Everton 5–2 West Brom
Leeds 4–3 Fulham
21:00 Arsenal – West Ham

Vasárnap
13:00 Southampton – Tottenham
15:00 Newcastle – Brighton
17:30 Chelsea – Liverpool
20:00 Leicester – Burnley

Hétfő
19:00 Aston Villa – Sheffield United
21:15 Wolves – Manchester City

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: