Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb spanyol hagyhatja el a Bayern Münchent – sajtóhír

Thiago Alcantára távozása után spanyol lapinformációk szerint rövidesen egy újabb rutinos spanyol középpályás fogja elhagyni a német rekordbajnok Bayern München csapatát…

A Marca információi szerint minden bizonnyal a Bayern München csapatát nyolc év után el fogja hagyni a rutinos Javi Martínez, aki mintegy 10 millió euró ellenében visszatérni készül korábbi csapatához, az Athletic Club gárdájához.

A 32 éves középpályás 2012-ben akkor igen komoly összegnek számító, 40 millió euróért cserébe igazolt a bilbaóiaktól a bajor csapathoz, amelynek színeiben nyolc szezon alatt 238 találkozón lépett pályára. Menet közben a sérülések miatti hosszabb kihagyások sem kímélték a spanyol válogatottal 2010-ben világbajnoki, 2012-ben Európa-bajnoki címet nyerő játékost. Martínez a német klubbal nyolc bajnoki és öt DFB-Kupát nyert, és tagja volt mindkét BL-győztes együttesnek.

A 18-szoros spanyol válogatott középpályás az Osasuna csapatában nevelkedett, innen csapott le rá a baszk gyökereket a mai napig figyelembe vevő Athletic gárdája, melyet első ízben 2006-2012-ig erősített és több mint 250 tétmérkőzésen húzhatta magára a bilbaóiak szerelését.