Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb támadót szerződtetett az Aston Villa! – hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Aston Villa együttese ezúttal a Lyon támadóját, Bertrand Traorét igazolta le.

Igaznak bizonyultak azok a hírek, amelyekről korábban mi is beszámoltunk, ugyanis az Aston Villa a mai nap folyamán bejelentette, hogy leigazolták Bertrand Traorét a Lyontól. Az nem derült ki, hogy Traoré mekkora összegbe került a birminghami alakulatnak, de a korábbi hírek 18-20 millió euró körüli átigazolási díjról számoltak be. Azt sem tudni, hogy a 25 esztendős játékos milyen hosszú időre kötelezte el magát az élvonalbeli gárdánál. A bejelentés után az alábbiakat mondta:

Nagyon boldog vagyok, hogy az Aston Villa leigazolt. Mindig is vissza akartam térni a Premier Leaguebe. Úgy érzem a korábbi időszakhoz képest már sokkal tapasztaltabb és jobb játékos lettem. Több korábbi csapattársammal is beszéltem és ők is támogattak ebben a döntésben. Úgy érzem, hogy a lehető legjobb helyen vagyok.

Traoré karrierje folyamán játszott már Angliában, mivel 4 évet a Chelsea kötelékében töltött el. A londoni gárdánál nem tudta megvetni a lábát, többször is kölcsönbe került, először a Vitessehez, majd az Ajaxhoz. Ezt követően 2017 nyarán igazolta le a Lyon, ahol összesen 126 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 33 gólt szerett és 17 gólpasszt osztott ki. Ő a harmadik jelentős erősítés az Aston Villa támadósorában, ugyanis korábban megszerezték már Ollie Watkinst, valamint Jack Grealisht is maradásra bírták.