Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a véghajráig kellett várni, Nketiah góljával nyert az Arsenal – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság második fordulójának szombat esti mérkőzésén a szezont remekül kezdő Arsenal hazai pályán 2–1-es győzelmet aratott a West Ham United ellen.

Az Ágyúsok a múltheti győzelmüket követően három ponttal készülhettek az újabb megmérettetésre, míg a Kalapácsosok igyekeztek kijavítani a Newcastle United ellen elszenvedett zakót.

A hazaiak az első néhány percben alaposan bekezdtek, ám gólt nem sikerült szerezniük, közben pedig szép lassan David Moyes fiai is éledezni kezdtek. A vendégek leginkább a beívelésekre és a magas, jól fejelő futballistáikra alapozták játékukat. A 25. percben mégis az Arsenal örülhetett fejesgólnak: Pierre-Emerick Aubameyang lágyan beívelt labdájára Alexandre Lacazette érkezett remekül, ezzel vezetéshez juttatta csapatát. Amikor már úgy tűnt, hogy a felek a minimális különbséggel vonulnak szünetre, érkezett az izomkolosszus Michail Antonio, aki kiegyenlítette az állást.

A második játékrészben a West Ham többször is veszélyeztetett a levegőben, elég csak Antonio próbálkozására gondolni, amely a felsőlécen csattant. Természetesen Mikel Arteta gárdája is dolgozott ki lehetőségeket, Lukasz Fabianski ex-Arsenalos hálóőr eszén azonban nem tudtak túljárni a támadók. Egészen a 85. percig… Ekkor ugyanis érkezett a csereként beálló ifjú, Eddie Nketiah, aki nem habozott, szállította a három pontot az észak-londoniak számára.

Az Arsenal az újabb sikerének köszönhetően holtversenyben listavezető, míg a WHU kiesőzónás, hiszen nem szerzett még pontot a szezonban – előbbi a Liverpool, utóbbi pedig a Wolverhampton ellenfele lesz a harmadik fordulóban.

Arsenal – West Ham 2–1 (1-1)
Gólszerzők: Lacazette (25.), Nketiah (85.), ill. Antonio (45.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Szombat
Everton 5–2 West Brom
Leeds 4–3 Fulham
Manchester United 1–3 Crystal Palace

Vasárnap
13:00 Southampton – Tottenham
15:00 Newcastle – Brighton
17:30 Chelsea – Liverpool
20:00 Leicester – Burnley

Hétfő
19:00 Aston Villa – Sheffield United
21:15 Wolves – Manchester City

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: