Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Ibrahimovic vezérletével nyert az AC Milan – Videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság az AC Milan számára is kezdetét veszi, a piros-feketék a Bologna együttesét látták vendégül az első fordulóban.

A mérkőzést a hazaiak irányították, Ibrahimovic révén pedig majdnem jött is a vezetés a 12. percben, azonban a svéd klasszis elvétette a lehetőséget. Azonban a 35. minutumban már nem vétett a megosztó személyiségű csatár, Theo Hernández beadását fejelte hét méterről a kapuba Ibrahimovic (1-0). Ezen kívül még Bennacernek volt egy komolyabb esélye a gólszerzésre, de nem sikerült betalálnia az algériainak, így egygólos hazai előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrész pedig szinte azonnal egy góllal kezdődik, Orsolini szabálytalankodott feleslegesen Bennacerrel szemben a tizenhatos csücskénél, ennek következtében büntetőhöz jut a Milan, amelyet Ibrahimovic értékesített (2-0). Nem sokkal később lehetősége volt a mesterhármasra a svéd támadónak, azonban nem jött össze neki, ahogy Theo Hernández sem élt a lehetőségével. A vendégeknél Sansone és Santander előtt adódott gólszerzési esély, de nem jött össze egyikőjüknek sem, ennek következtében megérdemelt győzelemmel kezdte a 2020/21-es idényt az AC Milan.

AC Milan – Bologna 2-0 (1-0)
Játékvezető:
F. La Penna, Helyszín: Stadio Giuseppe Meazza (San Siro) (Milánó)
Gólszerzők: Ibrahimovic (35′ 50′ – büntetőből) ill. –
Kiállítva:
M. Dijks (88′)

Az 1. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Szombat:
Verona – AS Roma 0-0
Fiorentina – Torino 1-0

Vasárnap:
Parma – Napoli 0-2
Genoa – Crotone 4-1
Sassuolo – Cagliari 1-1
Juventus – Sampdoria 3-0

(09.26) Szerda
18:00 Benevento – Inter
18:00 Udinese – Spezia
20:45 Lazio – Atalanta

A bajnokság jelenlegi állása