Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: idegenben győzött a Salzburg, a Krasznodar hátrányból fordított – eredmények

A Bajnokok Ligája selejtezőköreinek utolsó fordulóit rendezik, ahol már oda-visszavágós rendszerben juthatnak tovább a csapatok, nem egy találkozón dől el a főtáblára jutás.

A találkozót a hazaiak kezdték jobban és a 9. percben egy gyönyörű emelős góllal Biton révén szerezték meg a vezetést (1-0). Azonban a Salzburg kontrollálta a találkozót ezt követően, viszont egészen a 49. minutumig kellett várni az egyenlítő gólra, akkor Szoboszlai Dominik talált be büntetőből (1-1). Sőt, 8 perccel később már az előny a vendégeknél van, Koita kap egy remek ütempasszt Szoboszlaitól, majd a csatár középre kanalazza a labdát, amire Okugawa érkezett remekül és a kapuba pofozta a labdát (1-2). A továbbiakban mindkét együttes számára megvoltak még a lehetőségek a gólszerzésre, de több találat már nem született, ennek következtében a Salzburg várhatja előnnyel a visszavágót.

Maccabi Tel Aviv – Salzburg 1-2 (1-0)
Játékvezető: M. Oliver (angol), Helyszín: Bloomfield Stadion (Tel-Aviv)
Gólszerzők: D. Biton (9′) ill. Szoboszlai (49′ – büntetőből), M. Okugawa (57′)

A vendégek korán megszerezhették volna a vezetést, de Pelkas büntetőt hibázott a 7. percben. Azonban a 32. minutumban nem hibázta el helyzetét és megszerzi a vezetést a vendégek számára (0-1). Az öröm viszont nem tarthatott sokáig, ugyanis a 39. percben egyenlít a Krasznodar Claesson büntetőjével (1-1). A Krasznodar azonban megtudta fordítani a találkozót a 70. percben, Remy Cabella révén, aki Marcus Berg emelését pofozta közvetlen közelről az üres kapuba (2-1). Az oroszok ezután visszaálltak, hogy ne kapjanak gólt, ami így is lett és foghíjas előnnyel utazhatnak majd Görögországba.

Krasznodar – PAOK 2-1 (1-1)
Játékvezető: C. Turpin (francia), Helyszín: Krasznodar Stadion (Krasznodar)
Gólszerzők: V. Claesson (39′ – büntetőből), R. Cabella (70′) ill. D. Pelkas (32′)

A találkozót végig a prágaiak kontrollálták, azonban gólig nem sikerült eljutniuk, csak ígéretes lehetőségekig, viszont az első nagy esély a gólszerzésre a vendégek előtt adódott, az 58. percben Sory Kaba próbálkozott, de Kolar védeni tudott bravúrral. Ezt követően még a dánoknak volt egy komolyabb esélye a gólszerzésre, de Erik Sviatchenko sem tudott betalálni, így 0-0-ás döntetlennel készülhetnek a második mérkőzésre a csapatok.

Slavia Praha – Midtjylland 0-0 (0-0)
Játékvezető: C. Cakir (török), Helyszín: Sinobo Stadium (Prága)
Gólszerzők: –