Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Többé nem számít klubja a magyar válogatott támadóra

Miután a hétvégi évadnyitóra be sem nevezték, a hétfői napon sportigazgató őszinte interjújában elárulta, hogy nem számolnak többé a rutinos magyar válogatott csatárral…

A Kicker hétfő esti beszámolója szerint már nem tagja a Mainz első csapata keretének Szalai Ádám, aki a klub sportigazgatója szerint a továbbiakban nem szerepel a gárda terveiben:

“Elmondtuk Szalai Ádámnak, hogy a sportszakmai terveinkben már nem kap szerepet. Szerintünk lehetetlen, hogy az általa remélt játékperceket ebben az idényben megkapja Mainzban. Különös tekintettel arra, hogy milyen fontos számára a magyar válogatott és a jövő évi Európa-bajnokság, úgy gondoljuk, hogy az lenne neki a legjobb, ha a jövőben más irányt venne a pályája, és új klubot keresne magának”

– említette a klub sportigazgatója, Rouven Schröder.

A 32 éves magyar csatár korábban 2010 és 2013 között a Mainz színeiben kezdte Bundesliga-karrierjét, majd a Schalke 04 és a Hoffenheim csapatainál elöltött esztendőket követően tavaly augusztusban tért vissza egykori állomáshelyére. Szalai az elmúlt szezonban egyetlen gólt szerzett a bajnokságban, de 27 pályára lépésével alapembere volt a piros-fehér egyesületnek, az új szezonban már nem számolnak vele, így kénytelen lesz új csapatot keresni magának.