A Bayern elnöke ideges a budapesti meccs miatt

Budapest ad otthont holnap este az UEFA Szuperkupa mérkőzésnek. A Bayern München és a Sevilla rangadóját ráadásul nézők előtt rendezhetik meg. A romló koronavírus-statisztikák, illetve a baloldali propaganda bizony nem vet túl jó fényt a Puskás Arénában rendezendő találkozóra.

Sajnálatos módon Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely is kihátrált a Szuperkupa támogatók táborából. A Párbeszéd Magyarországért politikusát a legtöbb nemzetközi hírügynökség is megidézi. Az ANSA és az AFP is ír nyilatkozatáról. Eszerint Karácsony úr végtelenül sajnálja, hogy egyébként is dilettáns közlekedési szabályozásokra elegendő jogköre teljesen erőtlen. Erőtlen, mégpedig arra, hogy egymaga megvétózhassa a nézők beengedését a csütörtöki meccsre.

A Bajnokok Ligája győztes Bayern München elnöke, Karl-Heinz Rummenigge is feszültségét fejezte ki a járványhelyzet miatt. Bár a legendás német szakember érezhetően a csapatáért is aggódik, nem csak a beléptetendő drukkerek miatt:

„Nagyon fáj a gyomrom, ha a Szuperkupára gondolok. Azt hiszem, mindenkinek ég a gyomra. A mérkőzést egy olyan városban rendezik, ahol a fertőzési arány meghaladja a százat százezer lakosra, ami duplája Monacoénak. Ez egy olyan szempont, amelyet komolyan kellene venni.”

– panaszkodott Rummenigge a ZDF-nek.