Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: a Dinamo Kijev és a Olympiakosz várja előnnyel a visszavágót – összefoglaló

A BL-selejtező rájátszásában már kétfordulós párharcok jönnek, amelynek az odavágóit ma folytatták. A Dinamo Kijev bár vezetett, csak a Gent emberhátrányba kerülése után tudta megnyerni a mérkőzést, míg az Olympiakosz végig fölényben játszva kétgólos előnnyel várja a második mérkőzést. A Fradi a Molde otthonában lépett pályára, és egy izgalmas, hatgólos döntetlent játszott. A visszavágók után eldől, hogy kik folytatják a Bajnokok Ligája csoportkörében. 

Gent – Dinamo Kijev:

Kiegyenlített első félidőt játszottak a csapatok, de a 9. percben a Dinamo Kijev szerezte meg a vezetést, amikor Buyalskyy passza után Supriaga lőtt a kapus mellett az üres kapuba. A 37. percben a Gent már majdnem egyenlített, de Bezus lövését akkor még ki tudta ütni az ukránok kapusa, de a 41. percben már ő sem tudott segíteni, és a csereként beállt Kleindienst találatával összejött az egyenlítés a belgáknak.

A második játékrész nem indult jól a Gentnek, mert Bezus 3 perc alatt két sárgát kapott, és kiállíttatta magát. Emberelőnyben hatalmas fölényben játszottak az ukránok, és a vezető gólt is megszerezték a 79. percben, miután Carlos De Pena került helyzetbe, majd a kapus mellett a laposan a kapu közepébe rúgta a labdát. A Gent semmit nem tudott tenni az egész félidőben, így a Dinamo Kijev várja előnnyel a visszavágót.

Gent – Dinamo Kijev: 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Keindienst (41.) ill. Supriaga (9.), De Pena (79.)
Sárga lap: Fortuna (25.), Bezus (50.), Odjudja-Ofoe (56.) ill. Rodrigues (31.), Shepelev (87.)
Kiállítás: Bezus (53.) ill. –

Olympiakosz – Omonia Nicosia:

Az Olympiakosz hatalmas fölényben játszott az első játékrészben, de hiába voltak helyzeteik, nem ment be semmi. Két veszélyes ziccerük volt: az egyik a 36. percben, amikor Valbuena beadását Koka fejelte a kapura, de a labda a kapu fölé szállt. A második a 46. percben érkezett, Fortounis próbálkozott a tizenegyespontról, de a labda centikkel elkerülte a kapu jobb oldalát.

A második félidőben is domináltak a görögök, és jöttek a helyzetek, de a gól nem. Aztán a 69. percben a ciprusiak védője, Lecjaks kezezett a tizenhatoson belül, amiért az Olympiakosz büntetőt kapott. Valbuena állt a labda mögé, és Fabiano mellett a kapu jobb oldalába lőtt. A későbbiekben El Arabinak több ziccere is volt, de a befejezésekkel gondjai voltak, egészen a 92. percig, amikor végre sikerült betalálnia, ezzel megváltoztatva az eredményt. A görög csapat így kétgólos előnnyel utazhat Ciprusra a visszavágóra.

Olympiakosz – Omonia Nicosia: 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Valbuena (69.), El Arabi (90+2.) ill. –
Sárga lap: Semedo (48.) ill. Gomes (26.), Lufrner (42.), Beautheac (44.), Lecjaks (69.)
Kiállítás: – ill. –

Molde – Ferencváros:

A Fradi már az első félidőben megszerezte a vezetést, az előny pedig a másodikban már kétgólossá nőtt, viszont egy szöglet után szépíteni tudott a Molde, majd az egyenlítés is összejött. A 83. percben még a vezetést is megszerezték a norvégok, de egy hajrában belőtt tizenegyessel döntetlenre mentet a Fradi. A mérkőzésről bővebben a külön cikkükben lehet olvasni!

Molde – Ferencváros: 3-3 (0-1)
Gólszerzők: James (55.), Eikrem (65.), Ellingsen (83.) ill. Boli (7.), Uzuni (52.), Haratin (87. – büntetőből)
Sárga lap: Aursnes (9.), Knudtzon (43.), Hussain (58.), Gregersen (90+7.) ill. –
Kiállítás: – ill. –