Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dele Alli Franciaországban?

Egyre inkább úgy tűnik, az elmúlt évek sikeres Tottenhamjének egyik oszlopa, Dele Alli hamarosan elhagyhatja Londont és Franciaország felé veheti az irányt.

Tény, hogy Alli formája meglehetősen hullámzó volt az elmúlt két évben. A tehetséges középpályás még Pochettino irányítása alatt nőtte ki magát a Spurs színeiben és vált klasszis játékossá. Ám ahogy elkezdett hanyatlani a csapat játéka Pochettino edzői időszakának végén, úgy kezdett el Alli is egyre halványabb lenni. Mourinhónál is legalább rendszeresen játszott – nem úgy, mint most.

Szeptember 13-án ugyan kezdő volt az Everton elleni PL szezonnyitón, de a portugál tréner a szünetben lecserélte, azóta pedig egyértelműen körön kívülre került. A Plovdiv elleni El-selejtezőn és az utána következő Soton elleni bajnokin sem került be a meccskeretbe a 24 éves középpályás. A sajtóban azonnal érkeztek hírek az esetleges átigazolásával kapcsolatban.

Az angol lapok szerint jelenleg a PSG szeretné őt a leginkább megszerezni. A párizsi csapatban amúgy is kevés ember van a középpályán, így abszolút indokolt lenne a megszerzése – és persze a játékosnak is jót tenne egy kis környezetváltozás. Plusz a klubok között is jó a viszony: Aurier, vagy Lucas Moura is nem rég került át egyik klubtól a másikhoz.

A Telegraph szerint a Tottenham nem szeretne végleg megválni fiatal játékosától. Alli kontraktusa 2024-ig szól és bíznak abban, hogy hamarosan ismét formába lendül és húzóembere lehet a csapatnak. Éppen ezért csak egy kölcsönadás jöhet szóba, ami amúgy a PSG-nek is megfelelne. Ennek az elintézéséhez van még pár napjuk, október 5-ig él még az átigazolási időszak.