Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcelona elbúcsúzott Suáreztől – HIVATALOS

A Barcelona csapata által a hivatalos közösségi oldalakon tett éjszakai bejegyzések után kijelenthető, eldőlt a rutinos uruguayi támadó sorsa…

A Barcelona együttese megerősítette, hogy a katalán klub vezetősége megállapodott az Atlético Madrid csapatával, hogy Luis Suárez játékjogát 6 millió euróért és további bónuszokért cserébe a “Matracosokhoz” küldi. Az uruguayi klasszis búcsúzó sajtótájékoztatóját csütörtökön 12:30-tól tartják Barcelonában.

A rutinos támadó nem számít a Barca élére újonnan kinevezett Ronald Koeman kegyeltjei közé, és a holland szakember érkezése óta nyílt titok volt a távozása. A 33 esztendős uruguayi támadó 2014-es leigazolása óta minden sorozatot figyelembe véve 283 mérkőzésen 198 gólt regisztrált a Barcelona színeiben.

Suárez legeredményesebb idénye a 2015-2016-os kiírás volt, amikor a bajnokságban 40, összességében pedig 59 találatig jutott. Legutolsó idényében, a 2019-2020-as szezonban sérülésektől is hátráltatva 36 fellépés alatt 21 gólt termelt. Suárez a Barcelona színeiben négy-négy bajnokságot és Király-kupát, két spanyol szuperkupát, valamint 2015-ben Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert.

Mindent figyelembe véve, Suárez a katalán klub valaha volt harmadik legeredményesebb játékosa Lionel Messi (634) és César (232) mögött.