Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Suárez elbúcsúzott a Barcelonától

Ahogyan arról beszámoltunk, csütörtök délben sajtótájékoztató keretein belül a klubot váltó Luis Suárez könnyes búcsút vett a Barcelona csapatától…

Luis Suárez néhol könnyeivel küzdve, de őszinte szavakkal, igazi úriember módjára búcsúzott az általa hat éven keresztül hűségesen szolgált Barcelona csapatától:

“Nagyon büszke vagyok mindarra, amit itt elértem. Nem tudtam felkészülni erre a napra. Csak köszönettel tartozom ennek a Klubnak, amiért bízott bennem annak ellenére, hogy tudták milyen hibát követtem el előtte. Mindig hálás leszek a bizalmukért. Sok barátot hagyok itt. Most nemcsak egy játékos távozik, hanem egy olyan ember is, aki érzéseket táplál a Barcelona iránt.

Köszönetet szeretnék mondani minden szurkolónak, akik támogattak engem az itt eltöltött 6 évem alatt. Köszönettel tartozom a családomnak, akik mindent kibírtak velem, elviseltek engem és mindenben támogattak. Amikor jó volt, akkor azt együtt élvezték velem, ha valami rosszul sült el, akkor bátorítottak. A gyermekeim látták, ahogyan trófeákat emelhetek a magasba és gólokkal segítem életem csapatát, és látták, ahogy a klubtörténelem legjobbjai mellé emelkedek. Ez számomra is örökké megmarad. Sokat köszönhetek a személyzetnek is, akiknek mindig helye lesz a szívemben.

Hogy ide szerződhettem, és amiket elértem itt, az egy valóra vált álom. sose gondoltam volna, hogy elérhetem ezeket a számokat. Büszkén és elégedetten távozhatok az itt eltöltött hat év után. Sok év, sok emlék. Megszereztem az első bajnoki címet, aztán a Bajnokok Ligáját, ahol gólt szereztem. Úgy éreztem, mintha a PlayStation elevenedett volna meg. Most számot kell vetnem, értékelnem kell az itt töltött időt, amire büszke vagyok. Mindig vannak olyan emberek, akikkel egyetértésben vagyok, másokkal pedig nem. Azonban csak a jóra és a szépre fogok emlékezni, és életem végéig hálás leszek a Barcelonának.

Őrült hónap áll mögöttem. Sok mindent mondtak velem kapcsolatban, aminek nagy részét a firkászok találtak ki. Azonban voltak olyanok, amelyek kiszivárogtak, és engem ezek felháborítottak. Aztán itt van a kapcsolatom Leóval. Amikor megérkeztem Barcelonába, sok ‘jóakaró’ azt mondta nekem: “Vigyázz Leóval!” De mindenki láthatta, hogy együtt mit értünk el. Mindig megpróbáltuk a legjobb teljesítményt nyújtani. Büszke vagyok rá, és a barátságunkra.

A játékosok és a klub is változik. Az új tréner nem számított rám. Azonban pozitív érzésekkel távozhatok Barcelonából. Kiváló ellenfeleket győztünk itt le közösen, és örömmel fogok visszagondolni az itt eltöltött időre. “Koeman tisztelettel közölte velem, hogy nem számol velem. Én folytattam itt az edzésmunkát, és tiszteletben tartottam a klubot, ameddig nem találunk közösen jó megoldást. Ronald Koemannal nem volt semmi problémám!”

A 33 esztendős uruguayi támadó 2014-es leigazolása óta minden sorozatot figyelembe véve 283 mérkőzésen 198 gólt regisztrált a Barcelona színeiben.

Suárez legeredményesebb idénye a 2015-2016-os kiírás volt, amikor a bajnokságban 40, összességében pedig 59 találatig jutott. Legutolsó idényében, a 2019-2020-as szezonban sérülésektől is hátráltatva 36 fellépés alatt 21 gólt termelt. Suárez a Barcelona színeiben négy-négy bajnokságot és Király-kupát, két spanyol szuperkupát, valamint 2015-ben Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert.

Mindent figyelembe véve, Suárez a katalán klub valaha volt harmadik legeredményesebb játékosa Lionel Messi (634) és César (232) mögött.