Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új kapust igazolt a Chelsea – HIVATALOS

A Premier League-ben szereplő Chelsea hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy kapust igazoltak, Edouard Mendy személyében. 

Edouard Mendy a francia Rennes csapatától érkezik a londoni Kékekhez, és egy hosszú távú, ötéves szerződést írt alá. Arról nem közöltek hivatalos információt, hogy mennyiért váltott klubot a szenegáli játékos, de egybehangzó sajtóértesülések szerint 25 millió eurót fizettek érte a francia klubnak. A hírek szerin Frank Lampard nagyon sokat vár a hálóőrtől, és azt szeretné, hogy versenyhelyzet alakuljon ki közte és Kepa Arrizabalaga között, akinek a teljesítménye az új szezonban is hagy némi kivetnivalót maga után.

Mendy karrierútja igen érdekes, és tele van hullámvölgyekkel. A francia harmadosztályú Cherbourg csapatában kezdte meg profi pályafutását, ahol a harmadik szezonjában kiestek a ligából, és a negyedosztályban folytatták. Mendy ezt nem várta meg, és lejáró szerződésével távozott a klubtól. Az akkor 22 éves kapus bár kapott ajánlatokat francia alsóbb osztályú csapatoktól, ő egy harmadosztályú angol klub hívását várta, ahogy azt az ügynöke ígérte neki, de az végül nem érkezett meg. Mendy ezzel klub nélkül maradt, és hazament szülővárosába, La Havre-be, ahol nem adta fel, hanem a helyi amatőr klubokkal edzett tovább. Sajnos semmilyen munkát nem talált, ami ezt tolerálta volna, így már közel járt ahhoz, hogy teljesen el kell felejtenie a futballt. Egy év munkanélküliség után egy barátja beajánlotta a Marsille akadémiájára, ahová épp kapust kerestek, Mendy pedig elfogadta az ajánlatot, úgy is, hogy csak a negyedik számú hálóőr volt az utánpótláscsapatban, és csak minimum fizetést kapott. Teljesítménye azonban jobb volt a vártnál, és egy év múlva az akkor másodosztályú Reims csapatába szerződött második számúként, de hamar  megmérethette magát a csapatban, miután a szezon első mérkőzésén kiállították az első számú kapust. A teljesítménye remek volt, olyannyira, hogy később ő vette át a főszerepet, és a segítségével a Reims fel is jutott az első osztályba. A Rennes 2019 nyarán csapott le rá, és mindössze egy év kellett ahhoz, hogy a Chelsea leigazolja.

Mendy a Chelsea hetedik igazolása ebben az transzferidőszakban, Kai Havertz, Timo Werner, Ben Chilwell, Hakim Ziyech, Thiago Silva és Malang Sarr után.