Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aubameyang elárulta, hogy miért maradt az “Ágyúsoknál”

Az Arsenal gólvágója végül maradt Londonban, de a gaboni csatár a Sky Sportsnak elmondta, hogy a nyári átigazolási időszakban volt néhány olyan ajánlata, amelyeken komolyan elgondolkodott.

„Ha teljesen őszinte akarok lenni, felmerült a távozás gondolata. Volt pár jó lehetőségem. Viszont itt otthon érzem magam, és szívből szeretem a szurkolóinkat, illetve a klubnál dolgozó embereket. Közel sem voltam biztos abban, hogy ugyanezt megkaphattam volna ott, ahova megyek. Ezért is döntöttem a maradás mellett” – mondta a Sky Sportsnak adott nyilatkozatában Aubameyang.

A támadó arról is beszélt, hogy Mikel Artetának is komoly szerepe volt abban, hogy végül így döntsön.

„A karantén alatt egyszer úgy volt, hogy kielemzünk egy meccset, végül mégis inkább a jövőről kezdtünk el beszélgetni. Nyíltan megkérdezte, hogy mit szeretnék csinálni. Elmondtam neki, hogy jól érzem magam amióta megérkezett, tetszik a játékfilozófiája, ugyanakkor gondolkozom a távozáson. Ekkor rámutatott arra, hogy ha maradok, akkor nagy örökséget hagyhatnék magam mögött. Lehetőségem lett volna arra, hogy nagyobb klubokhoz menjek, amelyek trófeákért küzdhetnek, de az, amit itt hagyhatok, végül győzedelmeskedett. Ekkor sok minden tudatosult bennem, tisztább lett a kép” – magyarázta a gaboni csatár.