Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: taroltak az argentin csapatok

A múlt heti újrakezdést követően a második, összességében pedig a negyedik forduló mérkőzéseit bonyolították le a Libertadores-kupa csoportkörében, és immár valamennyi csoportban kezdenek kirajzolódni, hogy mely csapatok juthatnak tovább a sorozat legjobb 16 együttese közé…

 

Elsőként és eddigi egyedüliként az uruguayi bajnok Nacional csapata jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba, miután negyedik mérkőzésén a negyedik győzelmét aratta ezúttal Paulo Vinícius nélkül. Eközben az ősi rivális Penarol együttese harmadik vereségével a kiesés szélére sodródott a maga csoportjában, még az sem segített a közelmúltban edzőváltáson átesett alakulaton, hogy csereként a rutinos Vadócz Krisztián is pályára lépett.

Nagyszerűen ment viszont az argentin csapatoknak: a két évvel ezelőtti győztes River Plate egyenesen 6-0-s győzelmet aratott perui ellenfele otthonában, és a váratlan vereséget szenvedő Sao Paulo kárára megerősítette továbbjutó helyét. A tavalyi elődöntős, tavalyelőtti döntős Boca Juniors együttese ismét egy kései találattal diadalmaskodott került a továbbjutás kapujába; a már említett Nacional mögött a Racing Club biztos sikerrel erősítette meg a második helyét. Az Hernán Crespo által irányított Defensa y Justicia csapata pedig egymást követő második diadalával feltámadt poraiból és továbbjutó helyen áll a négyesében.

Sokkal azért a mindig vetélytársnak számító brazil csapatok sem maradtak el: a címvédő Flamengo a múlt heti váratlan vereséget idegenben feledtette és került újra továbbjutó helyre. Némi meglepetésre két brazil csapat egymás elleni rangadóján a Grémio idegenben győzte le az Internacionalt, ám mindketten jól haladnak a továbbjutás felé. Csakúgy mint az Athlético Paranaense és a Palmeiras csapatai, amelyek mindketten három-három pont előnnyel állnak csoportjuk élén.

A csoport:
Barcelona (ecuadori)-Flamengo (brazil) 1-2
Atlético Nacional (kolumbiai)-Independiente del Valle (ecuadori) 4-1

A csoport aktuális állása

B csoport:
Tigre (argentin)-Bolivar (bolíviai) 1-1
Guarani (paraguayi)-Palmeiras (brazil) 0-0

A csoport aktuális állása

C csoport:
Athlético Paranaense (brazil)-Colo Colo (chilei) 2-0
Jorge Wilstermann (bolíviai)-Penarol (uruguayi) 3-1

A csoport aktuális állása

D csoport:
Binacional (perui)-River Plate (argentin) 0-6
LDU Quito (ecuadori)-Sao Paulo (brazil) 4-2

A csoport aktuális állása

E csoport:
Internacional (brazil)-Grémio (brazil) 0-1
América De Cali (kolumbiai)-Universidad Católica (chilei) 1-1

A csoport aktuális állása

F csoport:
Alianza Lima (perui)-Racing Club (argentin) 0-2
Estudiantes Merida (venezuelai)-Nacional (uruguayi) 1-3

A csoport aktuális állása

G csoport:
Delfin (ecuadori)-Santos (brazil) 1-2
Defensa y Justicia (argentin)-Olimpia Asunción (paraguayi) 2-1

A csoport aktuális állása

H csoport:
Caracas (venezuelai)-Libertad (paraguayi) 2-1
Independiente Medellin (kolumbiai)-Boca Juniors (argentin) 0-1

A csoport aktuális állása

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!