Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: zárt kapus lesz az egyik mérkőzés – HIVATALOS

A Németországban érvényben lévő szabályozások miatt a koronavírus-járvány mértékével összefüggésben az egyik mérkőzést nézők nélkül rendezik meg a Bundesliga aktuális, második fordulójában…

Mivel Gelsenkirchen térségében a koronavírus-esetszámok növekedése átlépte a kritikus határt, emiatt a hatóságok nem engedik meg a szombati Schalke 04–Werder Bremen mérkőzés nézők előtti megrendezését.

Az országban érvényes szabályozások értelmében a szurkolók a stadionok kapacitásának 20 (Schleswig-Holstein tartományban 25) százalékát tölthetik meg, de ez is csak akkor lehetséges, ha egy mérkőzésnek helyszínt adó területen a koronavírussal való új megbetegedések száma a találkozó előtti 7 napban 100 000 főre vetítve 35 fő alatt van. Mivel a számok Gelsenkirchenben ezt meghaladták, a Schalke csak zárt kapuk mögött léphet pályára, noha eredetileg 11 ezren jelen lehettek volna az összecsapáson a Veltins Arénában.

A többi hétvégi találkozót nem érinti ilyen szigorú döntés, valamennyi mérkőzésen engedélyezett lesz a korlátozott számú belépés. Ennek értelmében a Borussia Mönchengladbach meccsén akár 10 800-an is jelen lehetnek majd.