Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Koeman: “Nem az én döntésem volt Suárez eladása”

Lionel Messi az Instagramon búcsúzott el barátjától, Luis Suáreztől, aki hat év után távozott az FC Barcelonától. Az argentin nem fogta magát vissza, erre reagálva Ronald Koeman, a katalánok új vezetőedzője is megszólalt.

„Megérdemelted volna, hogy ahhoz méltón búcsúztassanak el, ami vagy: a klub történetének egyik legfontosabb játékosa, aki egyénileg és a csapattal is fontos sikereket ért el. Nem pedig így kirúgni, ahogy tették. Őszintén, ezen a ponton már nem lepődök meg semmin” – írta Instagram-oldalán Messi.

„Van, amikor a futballistáknak van szükségük a változásra, és van, mikor a klubnak. Most az utóbbi történt, mivel az edző közölte, nincs szüksége rám” – nyilatkozta Suárez, miután aláírt az Atlético Madridhoz.

A Barca új edzője, Ronald Koeman is megszólalt, és elmondta, megérti, miért dühös Messi, de szerinte ebben a történetben nem ő a rosszfiú.

„Teljes mértékben megértem Messit, dühös, mert az egyik legjobb barátja távozott, ez természetes. De nem aggódom miatta, láttam azóta edzeni, és ugyanúgy mindent belead. Úgy tűnhet, hogy ebben a történetben én vagyok a rosszfiú, de ez egyáltalán nem így van. Nem az én döntésem volt Suárez eladása, a klub döntött így. Minden tiszteletem Suárezé, és minden jót kívánok neki az Atlético Madridnál!” – idézi a Metro című lap Koemant.

A katalánok vasárnap a Villarreal ellen lépnek pályára a spanyol bajnokságban, míg Luis Suárez a Granada ellen mutatkozhat be az Atlético Madridban.