Koeman: “Nem az én döntésem volt Suárez eladása”

Farkas Bence
Farkas Bence
újságíró, 2020 szeptember 26. 16:30

Lionel Messi az Instagramon búcsúzott el barátjától, Luis Suáreztől, aki hat év után távozott az FC Barcelonától. Az argentin nem fogta magát vissza, erre reagálva Ronald Koeman, a katalánok új vezetőedzője is megszólalt.

„Megérdemelted volna, hogy ahhoz méltón búcsúztassanak el, ami vagy: a klub történetének egyik legfontosabb játékosa, aki egyénileg és a csapattal is fontos sikereket ért el. Nem pedig így kirúgni, ahogy tették. Őszintén, ezen a ponton már nem lepődök meg semmin” – írta Instagram-oldalán Messi.

„Van, amikor a futballistáknak van szükségük a változásra, és van, mikor a klubnak. Most az utóbbi történt, mivel az edző közölte, nincs szüksége rám” – nyilatkozta Suárez, miután aláírt az Atlético Madridhoz.

A Barca új edzője, Ronald Koeman is megszólalt, és elmondta, megérti, miért dühös Messi, de szerinte ebben a történetben nem ő a rosszfiú.

„Teljes mértékben megértem Messit, dühös, mert az egyik legjobb barátja távozott, ez természetes. De nem aggódom miatta, láttam azóta edzeni, és ugyanúgy mindent belead. Úgy tűnhet, hogy ebben a történetben én vagyok a rosszfiú, de ez egyáltalán nem így van. Nem az én döntésem volt Suárez eladása, a klub döntött így. Minden tiszteletem Suárezé, és minden jót kívánok neki az Atlético Madridnál!” – idézi a Metro című lap Koemant.

A katalánok vasárnap a Villarreal ellen lépnek pályára a spanyol bajnokságban, míg Luis Suárez a Granada ellen mutatkozhat be az Atlético Madridban.