Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Ramos büntetője kellett, emberelőnyben nyert a Real – videóval

A spanyol élvonalbeli bajnokság harmadik fordulójának szombat esti mérkőzésén a Real Madrid 3–2-es győzelmet aratott a Betis otthonában.

Az előző bajnokin gólképtelen madridiak ezúttal már az első negyedórában vezetéshez jutottak, méghozzá Fede Valverde találatával, aki Karim Benzema előkészítéséből volt eredményes. A hazaiak ennek ellenére nem törtek össze, sőt még az első játékrészben megfordították a mérkőzés állását: a 35. percben Aissza Mandi fejjel, míg nem sokkal később William Carvalho okos lövéssel vette be Thibaut Courtois kapuját.

A fordulást követően hamar összejött az egyenlítés Zinedine Zidane fiainak: Dani Carvajal beadására Benzema érkezett volna, ám még előtte a védője, Emerson szerencsétlenül ért a labdába, öngól lett a vége. A hajrához közeledve Emersonból igazi negatív hős lett, ugyanis a 67. minutumban a brazil futballistát kiállították. Amikor már úgy tűnt, hogy Manuel Pellegrini gárdája az emberhátrány ellenére is képes pontot szerezni, akkor a vendégek büntetőhöz jutottak, amelyet Sergio Ramos csapatkapitány magabiztosan értékesített, ezzel beállította a végeredményt.

Real Betis – Real Madrid 2–3 (2-1)
Gólszerzők: Mandi (35.), Carvalho (37.), ill. Valverde (14.), Emerson (48. – öngól), Ramos (82. – büntető)
Kiállítva: Emerson (67.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Szombat
Alaves 0–0 Getafe
Valencia 1–1 Heusca
Elche 0–3 Sociedad

Vasárnap
12:00 Osasuna – Levante
14:00 Eibar – Athletic
16:00 Atlético – Granada
18:30 Cadiz – Sevilla
18:30 Valladolid – Celta
21:00 Barcelona – Villarreal

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: